BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın “Kafkaslardan Boşnaklardan gelenler, kendinizi bu ülkenin sahibi sanmayın. Haddinizi bilin” şeklindeki sözlerine en ilginç tepki MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’den geldi. Özcan Yeniçeri, "Bu sözleri duyanlar sanır ki Alpaslan, Malazgirt'te Romen Diyojen'i değil de Sırrı Sakık'ın dedesini yenmiş; Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u Bizans'tan değil de PKK'nın elinden almış" ifadeleriyle Sırrı Sakık’a tepki gösterdi.

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen MHP’li Özcan Yeniçeri, BDP'li Sırrı Sakık'ın sözlerine değindi. Özcan Yeniçeri, şunları söyledi:

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

'FAŞİST, IRKÇI, BÖLÜCÜ'

"Sakık, turizmle ilgilensin alanı o, tarihten ne kadar anladığı ortada. Çok açıktır ki, bir ülkenin sahibinin kim olduğuna ya da olmadığına karar veren zihniyet ırkçıdır. Bu bağlamda bu ifadeler ağzına kadar tıka basa bölücülük, ırkçılık, faşistlik kokmaktadır. İnsani gerçekler bir yana tarihi gerçeklere de bu sözler aykırıdır.

"FATİH SULTAN MEHMET İSTANBUL'U SANKİ PKK'DAN ALMIŞ"

Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edinenler diyerek Malazgirt zaferi sonrası Anadolu'ya giren Türk topluluklarını, Kafkaslardan, Bosna'dan gelenler derken de Viyana Bozgunu sonrası Anadolu'ya dönmeye başlayan evlad-ı fatihanın torunlarını kast ederek bunlara 'Bu ülkenin sahibi değilsiniz' diyor. Bir ülkenin sahibinin kim olduğuna tarih ve sosyoloji değil bir zat karar veriyor. Kendisini toprakların asli sahibi, sözüm ona sonradan gelenleri ise 'dağdan gelenin bağcıyı kovması' olarak nitelemesi, tarihi hakikatlere aykırı olması bir yana tam anlamıyla faşist-ırkçı bir yaklaşımdır. Bu sözleri duyanlar sanır ki Alpaslan Malazgirt'te Romen Diyojen'i değil de Sırrı Sakık'ın dedesini yenmiş; Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u Bizans'tan değil de PKK'nın elinden almış. Kaldı ki 1071 yılı, Türklerin Anadolu'ya giriş tarihi değil hakim oluş tarihidir. Türkler Anadolu'da sanıldığının aksine 1071 yılından çok önceleri vardı. Hâkimiyet olarak değil topluluk olarak vardı. 1071 yılı dönüm noktası olmuş, Alpaslan'ın zaferiyle birlikte Türkler Anadolu'ya siyaseten de hakim olmuş ve hızla hakimiyetlerini tescil etmişlerdir."

Editör: TE Bilisim