“Kütahya’ya gidiyorduk, araç biraz hızlı gidiyordu, iki milletvekili vardı. Polis durdurdu ’radara yakalandınız’ dedi. Şoför ’araçta milletvekili var’ dedi. Polis, emir komuta içerisinde ’ruhsat, ehliyet’ dedi, biz de bu tavrından rencide olduk. Bize daha kibar davranabilirdi”

Bu sözlerle milletvekillerine yeni ayrıcalıklar tanıyan yasa teklifini savunan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri yanlış anlaşıldığını ifade etti. Özcan Yeniçeri ayrıcalıkları savunmadığının altını çizerek “Ben köy çocuğuyum. Ayrıcalık istemem” ifadelerini kullandı.

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

Akşam gazetesine konuşan MHP'li Özcan Yeniçeri, kamuoyunda 'milletvekillerine kıyak' olarak anılan yasa teklifi konusunda Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın “İstemeyen vekil bu haklardan yararlanmasın” sözlerine yanıt verdi.

Özcan Yeniçeri şunları söyledi:

“Partilerin daha önceden mutabakat kaldıkları konular imtiyaz getirecek konular değil. Eğer imtiyaz gelecekse partilerin tümü, hepsi kabul etmesin. Eğer bu yeni düzenleme  AKP’ye imtiyaz getirecekse onlara gelsin. Memlekette bütün imkanları onlar kullanıyor, paraları onlar harcıyor zaten. Bu yasadan da kendileri yararlansınlar. Yeni düzenlemeden haberimiz yok. Ben milletvekili olarak mevcut halimden memnunum, parti olarak halimizden memnunuz. Bu tasarı hazırlanırken, bize söylenen şey şudur. Çeşitli yasalara dağıtılan özlük haklarının bir yere toplanması anlamındaki haklardır. Bekir Bozdağ bize ‘bu hakları mı kullanmasın’ diyor, ben onu anlamadım. Eğer öyleyse hep beraber kullanmayalım.

BEN KÖY ÇOCUĞUYUM

Daha önce söylediği “Milletvekili olarak farklı statüleri muhafaza etmek gerekir” sözünün yanlış anlaşıldığını ifade eden MHP'li Özcan Yeniçeri, yasalar konusunda hiçbir zaman ayrıcalık talep etme gibi bir durumlarının sözkonusu olmadığını söyledi.

Özcan Yeniçeri, “Davranış itibariyle ben köy çocuğuyum. Hayvan otlatmış, hayvan gütmüş bir kişiyim. Herhangi bir ayrıcalık talep etmem söz konusu olamaz. Benim ‘milletvekili olarak farklı statüleri muhafaza etmek gerekir’ sözüm, milletten farklı olmak için değildir. Bu söz, hükümete karşı dokunulmazlığın sağlanması içindir. Çünkü iktidar bize karşı bir bahane uyduruyor, kaset uyduruyor, sonra Silivri’ye içeriye tıkıyor. Güçlü milletvekilliği yapabilmemiz için her şeyden önce ciddi bir şekilde kendimizi dokunulmaz olarak görmemiz lazım ki mücadeleyi sürdürebilelim. Beni iktidar partisi yetkilileri, ‘Meclis basın bürosunu çok fazla meşgul ediyor’ diye Meclis Başkanı'na şikayet ettiler. Benim görevim bu” diye konuştu.

LİNÇ EDİLDİM

MHP'li Özcan Yeniçeri, vekillere kıyak yapılacak düzenlemeler karşı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Ben, milletvekiline kıyak sayılabilecek bir düzenlemeye karşıyım. Bunu ifade ettim. Ama sözlerim farklı bir hale getirildi. Biz, hiçbir zaman çıkarılan yasalardan milletvekillerinin muaf olmalarını savunamayız. Benim milletvekiline trafik cezası yazılması konusundaki sözlerim doğru yansıtılmadı. Polis, sağlıkçı, memur olsun bürokrasinin insanileşmesinden söz ettim. ‘Bir milletvekiline böyle davranırsan, vatandaşa nasıl davranır’ diye o örneği verdim.  Polis memuru, çevirdiği arabanın sürücüsüne bir ‘Günaydın, hoş geldiniz’ desin. Arkasından ‘Ancak hız sınırını aştınız’ desin. Başımız üstüne. Ceza kestiler diye kızdığımız rencide olduğumuz yok. Varsa suçumuz ceza kessinler. Zaten milletvekillerine trafik cezası kesilmiyor ki.  Ancak bu sözlerim yanlış yorumlanarak ben linç edildim. Bana yakışmayan bir şeyi bana mal ettiler, fevkalade beni üzdü.”

Editör: TE Bilisim