Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. İşçilerin sıkıntı içinde yaşadığına dikkati çeken Özdağ, “İşçiler, AKP’nin kötü ekonomi yönetiminin ülkemizi ekonomik bir krize sürüklemesinin bedelini en ağır şekilde ödemektedir. AKP iktidarı israf iktidarıdır, şatafat iktidarıdır. AKP iktidarı 5 milyar dolarlık saraylar, 1 milyar dolarlık uçaklar iktidarıdır. AKP iktidarı ayakkabı kutularının iktidarıdır, kol saatlerinin iktidarıdır.” dedi.

Ülkücü İşçiler Derneği üyeleri, Balıklı Parkı’nda bir araya gelerek, mehteran eşliğinde 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı. Programa, MHP Gaziantep milletvekili adayları ve çok sayıda işçi ve vatandaşlar katıldı. İşçi ve emekçilerin 1 Mayıs Bayramı’nı kutlayan MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ işçilerin sorunlarını gündeme getirdi. Vatandaşın zorluk içerisinde hayat mücadelesi verirken AKP iktidarının ise lüks içerisinde yaşadığını belirten Özdağ, “İşçiler, AKP’nin kötü ekonomi yönetiminin ülkemizi ekonomik bir krize sürüklemesinin bedelini en ağır şekilde ödemektedir. AKP iktidarı israf iktidarıdır, şatafat iktidarıdır. AKP iktidarı 5 milyar dolarlık saraylar, 1 milyar dolarlık uçaklar iktidarıdır. AKP iktidarı ayakkabı kutularının iktidarıdır, kol saatlerinin iktidarıdır. AKP iktidarı, gemicik filolarının ve devlet mallarının sözde vakıflara aktarılmasının iktidarıdır. AKP iktidarı kamu bankalarının yandaşları beslemesi iktidarıdır.” diye konuştu.

AK Parti’nin ekonomi politikaları artık iflas ettiğini açıklayan Özdağ, “Türk ekonomisi dünyanın en kırılgan ekonomilerinden bir tanesi haline gelmiştir. Ekonomik kriz, pahalılık ve işsizlik halkımızı büyük bir sefaletin eşiğine sürüklemektedir. Birileri kaçak saraylarının yanına Katar Emir’inin hediye ettiği 50 tane beygir için ahır yaptırırken pazar yanmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de işsizlik rakamının yüzde 17’ye ulaştığına dikkat çeken Özdağ, “AKP bütün bu yanlışlara rağmen AVM yaparak ekonomiyi büyüteceğini iddia ediyor. AKP, ülke ekonomisine zarar verecek bir dış politika izliyor. Ortadoğu’da lider olması hevesi güden Erdoğan’ın bugün bir tek dostunun kalmadığını görüyoruz. Affedersiniz bir tane dostu var, o da Barzani. Bunun dışında hiçbir dostu yok.” sözlerini ekledi.

1 Mayıs’ı kutlayan MHP Gaziantep İl Başkanı Dr. Muhittin Taşdoğan da işçilerin sorunlarını ele aldı. Taşdoğan, “Simit hesabı üzerinden duygularımız sömürülmekte, asgari ücret üzerinden emekler sömürülmekte, sosyal haklar üzerinden ise işçinin onuru sömürülmektedir. AKP aldatma ve kandırma geleneğine devam ediyor. Bu gelenek sona erecek, 37 günleri kaldı. Seçimden sonra işverene, işçiye, esnafa, memura çare olacağız. Tek çare Milliyetçi Hareket Partisi’dir.” dedi.
Taşeron işçilerin sorunlarına değinen MHP Gaziantep milletvekili adayı Mezine Sırakaya ise, “Taşeron işçileri kadroya almak için mahkeme kararını mı beklemek gerekiyor? Siz değil misiniz taşeron işçilere kan kusturan? Karkamış çadır kampında çalışan 20 işçi, iktidara oy vermedikleri için işten çıkartıldı. Bütün işçilerimizin sorunlarını 7 Haziran’da bize yetki verdiğiniz taktirde çözeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Açıklamaların ardından mehteran takımının gösterisi izlendi. Mehteran gösterisinin ardından MHP’li Özdağ vatandaşlara firik pilavı ikram etti.






Editör: TE Bilisim