Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında Can Dündar’ı tehdit etmesinin ardından tutuklamaların yaşanacağını ifade etti. Özdağ, “Bir ülkenin cumhurbaşkanı, saygın bir gazetenin genel yayın yönetmenini ‘seninle daha işim bitmedi’ diye tehdit ediyorsa o ülkede demokrasi ve hukuk devleti yoktur. Bu tehdidin sonucunda anlaşılan bir tutuklama gelecektir, bunu hep beraber yaşayacağız.” dedi.

MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Devlet Bahçeli’nin yarın yapacağı miting öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan MHP’li Özdağ, MİT TIR’larındaki silahları yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi’ne karşı yapılan baskıları eleştirdi. Gazetecilerin her an tutuklanma riski altında olduğuna dikkat çeken Özdağ, “Bir ülkenin cumhurbaşkanı, saygın bir gazetenin genel yayın yönetmenini ‘seninle daha işim bitmedi’ diye tehdit ediyorsa o ülkede demokrasi ve hukuk devleti yoktur. Bu tehdidin sonucunda anlaşılan bir tutuklama da gelecektir, bunu hep beraber yaşayacağız. 7 Haziran Türkiye’de hukuk devletini ve demokrasiyi kurmaya başlamak için milletin önündeki son fırsat olarak görülmektedir.” diye konuştu.

'TÜRKMENLERE SİLAH YARDIMI KONUSUNDA BİLDİKLERİMİ AÇIKLAYAMAM'

MİT TIR’larındaki silahlar konusunda iktidarın gerçekleri açıklamadığını belirten Özdağ, “Hükümet yetkilileri Türkmenlere silah yardımı konusunda gerçekleri söylemiyorlar. Bundan sonrasında bildiklerimi açıklayamam. Bunu Suriye Türkmenlerinin meclisinin masasında istişare ederek, Türkmenlerle Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde bir araya gelmesine konusunda yardımcı olan bir kişi olarak söylüyorum. Doğru söylemiyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan baskılar sonrasında iş dünyasına çağrıda bulunan Özdağ, “Arkadaşlar korkmayın, baskılara boyun eğmeyin, bugün kişisel hukukunuzu korumak için bir mücadele vermezseniz yarın mülkiyet hakkınızın da bu hükümet tarafından nasıl ihlal edildiğini çok açık bir şekilde göreceksiniz.” şeklinde açıklamalara yer verdi. Gaziantep’te iş dünyası temsilcilerine yönelik mektup yazdığının bilgisini veren Özdağ, şunları kaydetti: “AKP giderse istikrar biter düşüncesi AKP’nin sığındığı son liman olmuştur. Türkiye, AKP’nin sözde istikrarı sayesinde emin adımlar ile ekonomik çöküş ve politik olarak kutuplaşma ve parçalanmaya doğru ilerlemektedir. İstikrarsızlığın aşılması, baskının aşılması AKP’nin aşılmasına bağlıdır.”

'TÜRKİYE’YE, HALEP MERKEZLİ İKİNCİ GÖÇ DALGASI BAŞLAYACAK'

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin seçim öncesi açıkladığı 50 bin konut projesini değerlendiren Özdağ, projesinin arka planını anlattı. Projenin sadece basit bir konut projesi olarak görülmemesi gerektiğine değinen MHP’li Özdağ, Suriye’den Türkiye’ye ve güneye ikinci göç dalgasının başlayacağını açıklayarak, şu bilgileri paylaştı: “Başbakan Davutoğlu güneyimizde sınırın kalmayacağını açıkladı. Suudi Arabistan ve AKP hükümeti iki ay önce almış oldukları karar ile alt yapısını oluşturdukları bir çalışma başlattılar. El Nusra, IŞİD ve PKK olmak üzere bu üç selefi örgüte yeni bir yardım süreci başlattılar. Bu üç örgüte şimdiye kadar sahip olmadıkları ağır silahlar temin edildi. Savaşın ikinci aşamasında Suriye’den Türkiye’ye ve Suriye’den Lübnan ve Ürdün’e büyük bir göç dalgası başlayacak. Halep merkezli olmak üzere Türkiye’ye göç dalgası başlayacak. Her an önümüzdeki haftalar içerisinde başlayacak bir süreç. İktidar partisi, iktidarını koruyabilmenin paniği içerisinde. İkinci göç dalgasında bu paniği minimuma indirmek için yeni konut alanları tasarlıyor. Bunların benzerlerini yakında diğer komşu illerde de duyacaksınız. Suriyelilerin Türkiye’den geri dönmemesi veya yüzde 70’ine yakın geri dönmemesi üzerine kurgulanmış büyük bir çalışma ile karşı karşıyayız.”

Editör: TE Bilisim