Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, bugün kendisi hakkında bazı haber sitelerinde ‘PKK ile pazarlık yaptı’ iddialarını yalanladı. Seçim öncesi kendisi ve partisi adına karalama kampanyası yürütülmek istendiğine dikkat çeken Özdağ, AK Parti seçmeninden MHP’yi ciddi kaymalar yaşandığını için bu tür haberlerin çıktığını belirterek, “Terör örgütü ile hiçbir şekilde müzakerenin bir parçası olduğum iddia bile edilemez.” dedi.

MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen Domotex Halı Fuarı’na katılarak, kendisi hakkında çıkan haberlere cevap verdi. Biz bu tür haberlere alıştıklarını belirten MHP’li Özdağ, 2011 seçimlerinde ben Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul milletvekili adayıydım. Yine seçimlerden önce iki büyük gazetede aynı haber, aynı belge ile çıkmıştı. Benim PKK ile iki kez müzakerelere oturduğumu söylüyordu. O gün ben bunlara kapsamlı cevap vermiştim. Benim Türkiye Cumhuriyeti Devleti makamlarına bilgi vermeden gerçekleştirmiş olduğum hiçbir temas olmamıştır. Terör örgütü ile hiçbir şekilde müzakerenin bir parçası olduğum iddia bile edilemez.” diye konuştu.

Seçim çalışmalarının iktidar kesimini rahatsız ettiği için bu tür haberlerin yayınlandığını söyleyen Özdağ, şunları kaydetti: “Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçen seçimlerde ve bu seçimlerde yapacaklarımızı anlattığımız bir propaganda sürecinin içerisinden geçiyoruz, kimseyi karalamıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi önümüzde 4 sene içerisinde iktidarı oluşturduğu taktirde Türk milletine neleri vaat ediyor, onları izah ediyoruz. Hem Gaziantep’te, hem de Türkiye’de ciddi bir teveccüh var. AKP seçmeninden Milliyetçi Hareket Partisi’ne ciddi bir kayış var. Bizim bu yaklaşımımız anlaşılan iktidar çevrelerini ağır şekilde rahatsız etmiş olacak ki, önce Meral Akşener Hanımefendi’ye terbiyesiz, alçakça saldırı gerçekleştirildi. Yine aynı kişi, aynı televizyon kanalında Milliyetçi Hareket Partisi Sayın Genel Başkanı’na çok terbiyesizce bir iftirada bulundu. Bugün bir başka küçük gazete 2011’de ileri sürülen yalanları tekrar gündeme getirdi. 2015 senesindeyiz, 2019 seçimlerinde aynı haberi tekrar duyacağız galiba. Ama biz bunun üzerinde durmuyoruz, bundan sonra da seçime kadar olan süreci projelerimizi anlatmakla devam edeceğiz.”

Yapıcı siyasetin önemine inandıklarını vurgulayan Özdağ, “Bundan sonra panik içerisinde olan insanlar, bu tür gereksiz ve ahlak dışı saldırılarından vazgeçerek, onlar da yapmak istediklerini millete anlatırlar. Daha çok biz televizyonlarda görünen ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni sadece bulunduğumuz şehre değil, tüm Türkiye’ye anlatan figürler olarak ön plana çıkıyoruz. Bu da iktidar çevrelerinde ciddi bir rahatsızlık uyandırıyor. Bu rahatsızlığın vermiş olduğu sıkıntı ile bizler hedef haline getiriliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim