Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Necati Özensoy, demokrasi ve medyaya yönelik yapılan operasyona tepki gösterdi.

Operasyonun yapılacağının daha önceden belli olduğunu ifade eden MHP Milletvekili Özensoy, “Daha önce bu tür bir operasyonun olacağına dair haberlerin çıkmasının ardından operasyonun yapılmış olması demek ki planlı, programlı. Operasyonlara bakıyorsunuz epeydir geçmişe yönelik, en az bir yıl öncesine dayalı bir takım işlenen suçları atfederek operasyon yapılıyor. Peki bir yıl önce veya uzun süre önce bu suçlar işlendiyse bugüne kadar niçin bu operasyonlar yapılmadı? Onu sormak lazım. Basının, dizi yönetmeninin veya dizilerden bir suç çıkarma amacı güden bir anlayış var Türkiye’de.” dedi.

BASINIMIZ ‘ÖZGÜR OLMAYAN BASIN’ SINIFINDA

Türk basınının dünyada özgürlükleri takip eden kurumlar tarafından özgür olmayan basın sınıfına alındığını kaydeden MHP’li Özensoy, “Bir takım kriterler var. Özgür basın, yarı özgür basın, özgür olmayan basın gibi. Bu kriterleri değerlendirmeleri yapan kurumlar bizi ‘özgür olmayan basın’ saflarına almışlar.” diye konuştu.


17-25 Aralık tarihinin yaklaşması sebebiyle yolsuzlukların konuşulmasının önüne geçmek amacıyla operasyon yapıldığını savunan Özensoy, sözlerini şöyle devam ettirdi: “Kuvvetli şüpheden makul şüpheye dönüştürülmesi ile şu anda makul şüphe ile yolda yürüyen herkesi gözaltına almak, ona bir suç isnat etmek kolaylaştı. Yani Türkiye’de şu anda dokunulmazlıkları olanların dışındaki herkesi gözaltına alabilirsiniz, çok rahatlıkla bu çıkan kanunla. Makul şüphe ne? ‘Elini saçına götürdü, birine işaret veriyor’ diyebilirsiniz. ‘Elini ceketine götürdü, ceketinde eroin saklıyor’ diyebilirsiniz. O kadar muğlak bir şey ki bu kanun. Tabi bu çıkarılan kanunla birlikte bu operasyonlar yapıldı. Ülkemize yazık ediyorlar. Bu tür şeylerle hiçbir şey kazanamazlar. Bütün bunların hesabını zamanı geldiğinde verecekler, diye düşünüyorum. Özellikle genel seçimlerde Türk milleti bunlara bir ders verecek ondan sonrada biz bunların hesabını soracağız.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim