MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ragıp Özkan, kapatılan Dikimevi, Askeri Hastane, DMO ile Kongre ve Fuar alanına giderek, Sivas’a gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış yapmak yerine bu kurumları yeniden açmasını talep etti.

MHP İl Başkanı Özkan, 13 yıllık AK Parti iktidarında Sivas’ın sürekli küçültüldüğünü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde temelini attığı Kongre ve Fuar Alanının AK Parti'nin yüz karası bir yapı olduğunu söyledi. Kongre ve Fuar Alanının yaklaşık 10 yıl önce temelinin atıldığını belirten Özkan, geçen süre zarfında inşaat alanın atıl bir vaziyette beklediğini dile getirdi. Özkan, "2006 senesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde bizzat kendisinin temelini attığı Kongre ve Fuar Merkezi olarak inşa edilen alanda yaklaşık 10 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen inşaat olarak mezbelelik bir alan olarak devam etmektedir. Yaklaşık 10 trilyon+KDV para harcanmasına rağmen 10 yıllık inşaat sürmektedir. İlimize gelen ve bugün Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok tesisin açılışını yapacağını duyuyoruz. Recep Tayyip Erdoğan önce temelini 10 yıl önce attığı Kongre ve Fuar Merkezi’nin inşaatını bitirsin. Bugünkü kur ile yaklaşık 30 trilyona yakın Sivas’ın parası bir mezbeleliğe adeta mahkûm edilmiş, okullar bölgesinde olması sebebiyle tinercilerin yatağı haline gelen bu bina hayat güvencesini de sıkıntıya sokmaktadır." diye konuştu.

Özkan, Dikimevi’nin İstanbul’a taşınmasının da Sivas’a ciddi bir ekonomik kayıp olduğunu belirterek, "Dikimevi yaklaşık 647 kişinin çalıştığı, evine ekmek götürdüğü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin lojistik ihtiyacını sağlayan en önemli kurumlarımızdan bir tanesiydi. Bizzat AKP döneminde kapatılmış ve götürülmüştür. Recep Tayyip Erdoğan Sivas’a yeni açmayı taahhüt ettiği tesisleri bırakıp Sivas’tan götürdüğü tesisleri Sivas’a geri vermesini bekliyoruz, talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Devlet Malzeme Ofisi’nin de yine AK Parti iktidarı döneminde kapatıldığının altını çizen Özkan, "Devlet Malzeme Ofisi sadece binanın kapısında isimi kalmıştır. Kapatıldığı vakit Devlet Malzeme Ofisi’nden kamu kurum ve kuruluşlarının temin ettiği eşyaları artık özel sektörden temin edeceği Sivas’a daha çok katkısı olacağı söylenmişti. Ama bu geçen süre içerisinde kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaçlarını çevre illerdeki Malzeme Ofisi bürolarından temin ettikleri herkes tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla Sivaslı esnafta kazanamamıştır ve üstelik çalışan personelin Sivas’ta hayatını idame ettiren personelin de Sivas’tan gitmesine sebep olmuştur." dedi.

Özkan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın askeri hastane ile ilgili talihsiz bir açıklama yaptığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Askeri hastanede yaklaşık yüz kişi çalışmaktadır. Milli Savunma Bakanı 'Askeri hastanenin gitmesinden askerler sıkıntı duymuyor, rahatsız değil size ne oluyor.' diye adeta bir cehalet örneği göstermiştir. Buradan şunu söylemek istiyorum ki Milli Savunma Bakanına, bilgi olsun askeri hastaneden sadece askerler faydalanmamaktadır. Asker aileleri ve sivil vatandaşlar da askeri hastaneden faydalanmaktaydı."

Editör: TE Bilisim