Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, iktidara gelmeleri halinde AK Parti Hükümeti’ni Yüce Divan’a göndereceklerini söyledi. Hükümetin her saniyesinin 'Yüce Divan'lık olduğunu iddia eden Öztürk, "Güç bize geçtiği vakit, Yüce Divan'a göndermekten de hiç geri kalmayız. Göndermezsek namerdiz zaten." dedi.

        Oktay Öztürk, partisinin il binasında MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ve İl Başkanı Şaban Kılıç ile basın toplantısı düzenledi. Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Öztürk, terörün bitirilmesi konusunda hükümetin Abdullah Öcalan ile masaya oturmasını eleştirdi. Eşkıyanın aklına ihtiyaçları olmadığını ifade eden Öztürk, “Aklınız bu devletin problemlerini çözmeye yetmiyor ise çekilin kenara, aklı yetenler gelirler. Eşkıyanın aklına ihtiyacımız yok. Bu milletin hakkını, hukukunun hiç kimseden korkmadan, etki altında kalmadan savunabilecek insanlar da var bu ülkede. Bütün bunlar hazırlanan senaryonun safha safha uygulanması. Milletimizin bu noktada çok uyanık olması lazım.” açıklamasında bulundu.

        Paris’te 3 PKK’lı teröristin öldürülmesinin hazırlanan senaryonun parçası olduğunu öne süren Öztürk, “Bizim insanımız ölüm karşısında çok hassastır. Söyleyeceklerini söylemez. Yutkunur. İşte bu hasletimizi bildikleri için o yapının pekişmesi noktasında böylesine karşımıza 3 tane cenaze çıktı. Şunlar, şunlar, şunlar yaptılar bu işi diyemiyoruz. Çünkü o kadar girift bir yapı içindeyiz ki bizim sadece terör, PKK meselemiz yok. Bizimle yakın uzak komşu olan birçok ülkenin PKK, dış politikada en önemli enstrümanı. Ama siz devletsiniz. Bütün bu oyunların kendi sahanızda oynanmasına nasıl müsaade ediyorsunuz. Böyle bir teslimiyeti kabul etmemiz mümkün değil.“ diye konuştu.

        Gidişatın iyi olmadığını, bu noktada milleti uyarmaya çalıştıklarını vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Bu gidiş gidiş değil. Bugün tartıştığımız konuları 10 yıl önce söyleseydiler kıyameti koparırdık. Ama bu gün tartışıyoruz. Bu gün söz ettiğimiz tehlikelerin böyle giderse yarınlarda yaşanmayacağı garantisi yoktur. Patriot'lar sözde seni korumaya geliyor ama işin esasına ve füzelerin konuşlandığı yerlere bakıldığında da mesele çok fazla Türk milletinin karşı karşıya kalacağı tehlikelerle ilgili olmadığını görüyorsunuz. Orası bir İran projesi gündeme geldiği vakit, İran’ın ilk hedefinde olan ülke ve ülkeleri korumaya yönelik bir tedbir gibi geliyor bize. İşin kötü tarafı bunun parasını da bize ödettiriyorlar. Sonuçları itibariyle sıkıntılı bir durumdayız. Füzeler ülkenin güvenliği için değil. Güç bize geçtiği vakit, her saniyeleri Yüce Divan'lıktır. Yüce Divan'a göndermekten de hiç geri kalmayız. Göndermezsek namerdiz zaten.” şeklinde konuştu.

        MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ise "Bölücülük meselesinin o ya da bu şekilde bir tarafı kalmadı. Ya Türk devletinin birliği beraberinden yana olup onu savunanlar veya bu ülkenin bölünmesini savunanlar şeklinde olmuştur. Bu özerk yönetim, federasyon ya da başka bir şey olabilir. Ama bunu milletimize anlatmamız lazım. Bunun başka alternatifi yok. Ya bu ülkenin birliğinden ya da bölünmesinden yana olanlar tarafındayız. Kamuoyu artık bunu böyle bilmeli. Bütünlüğü sağlayamazsak bunun sonunda bölünme parçalanma var.“ açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim