Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Mehmet Parsak, "AK Parti’nin bozduğu kamu düzenini yeniden tesis etmek için atılacak her türlü adıma, çıkarılacak yasal ve idari değişikliklere destek vermeye hazır olduklarını" söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Parsak, son dönemde yaşanan patlamalar ve saldırıları, kamu düzeninin bozulmasına bağladı. Parsak, AK Parti’nin şimdiye kadar hem iç hem de dış politikada izlediği yanlış tutum nedeniyle meselenin buralara kadar geldiğini belirtti. Parsak, Suruç patlamasından önce ve sonrasında Türkiye’nin değişik illerinden gelen şehit haberleri gibi İstanbul sokaklarında gündüz vakti ellerinde Kalaşnikoflarla yüzleri maskeli, altları etekli teröristlerin adeta devlete meydan okumasına benzer olayların Güneydoğu’nun pek çok ilinde ve ilçesinde meydana geldiğini kaydetti. Parsak, “Bir kısmının medyadan kaçırılması gibi olayları birlikte değerlendirdiğimizde AKP’nin şimdiye kadar sürdürmekte olduğu hem dış politikasında özelikle Suriye meselesi başta olmak üzere hem de içeride 2009’un 1 Ağustos’undan itibaren açıktan açığa yürüttüğü çözüm süreci dedikleri ihanet sürecinin de birlikte değerlendirilerek bu yanlışların meseleyi buralara kadar getirdiği düşünüyoruz.” dedi.

“AKP KAMU DÜZENİN BOZDU”

“Ne yazık ki AKP hükümeti yapmış olduğu bu yanlışlarla bu kamu düzeni bozukluğuna meydan vermiştir” diyen Parsak, “Bu hatalar bir taraftan da devam ettirilmektedir. Örneğin bir tarafta terör saldırıları varken bir taraftan da terörün unsurlarıyla bir takım irtibatlıları bulunduğuna, görüşmeler yapıldığına ilişkin duyumlar, istihbaratlar olmasına rağmen buna ilişkin soruşturmalar kapatılmıştır.” diye konuştu.

Parsak, AK Parti’nin bir başka boyut itibariyle de PKK terör örgütüyle alakalı siyasi uzantılarını muhatap almaya devam ettiğini kaydetti. Parsak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet ne yazık ki zillet haline getirilmiştir. Bunların neticesinde de böyle şeylerin olması kaçınılmaz hale getirilmiştir. Suriye politikasında milli menfaatlerimize uygun olmayan ama AKP’nin dönemsel konjoktrel hükümet politikalarıyla yürüttüğü pek çok yanlışı söz konusudur. Ve bunlar ortadan kaldırılmak yerine mesele Meclis'te ortak bir deklarasyonla, kınama yöntemiyle göz ardı edilmeye çalışılmaktadır. Biz bunu doğru bulmadığımızı ifade ettik.”

Parsak, AK Parti’nin Meclis'te kınama merci değil icraat merci olduğunu ifade ederek, ülkenin her köşesinde kamu güvenliğini ve kamu düzenini sağlamakla hükümlü olduğunu hatırlattı.

AK Parti’nin milli menfaatlere aykırı hükumet politikaları devam ederse bunların artarak devam etmesinin de kaçınılmaz göründüğünü ifade eden Parsak, kamu düzenini yeniden tesis edecek politikalar izlemesini arzuladıklarını, bu yönde yapılacak her türlü yasal düzenlemeyi de, alınacak her türlü idari kararı da samimiyetle desteklediklerini kaydetti.

“KİŞİLER GİTSE DE KURUMSAL HAFIZAMIZ ZAYIFLAMAZ”

'Emniyetin hafızasının zayıflatıldığı, arşivinin yok edildiği'ne dair haberleri değerlendiren Parsak, şunları söyledi: “İdari basiretsizlik olduğu da açık ancak ihtiyatlı olmayı tercih ederiz. Devletimiz kadim bir devlettir. Büyük bir devlettir. Emniyetin arşivi yok edildi iddiaları ayrıca tetkike muhtaçtır. Devlet hafızası kişiler üzerinden değil, kurum arşivi üzerinden yürütülür. Bini geçkin emniyet müdürünün görevinde olmaması bazı sakıncaları içinde barındırmaktadır. Ama kurumlarımız arşivini, öngörülerini, stratejilerini bir devlet olmanın gereği olarak kurumsal hafızasıyla bunu yenebilirler. Eksiklikler varsa o da mutlaka giderilmeli, bunu da ifade etmek istiyorum.”

Editör: TE Bilisim