Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
 MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Abdullah Öcalan ile yürütülen görüşmeleri, "Başbakan Erdoğan'ın başkan olma hayaliyle Öcalan'ın özgür kalma hayali ekseninde bir pazarlık yapılıyor" sözleriyle eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Abdullah Öcalan ile yürütülen görüşmeleri, "Başbakan Erdoğan'ın başkan olma hayaliyle Öcalan'ın özgür kalma hayali ekseninde bir pazarlık yapılıyor" sözleriyle eleştirdi. Görüşmelerde, yeni devlet kurma hazırlıklarının yapıldığını savunan Şandır, "Farklılıkları öne çıkararak ayrımı derinleştirdiler. Bu ayrımın cepheleşmeye, ilerde çatışmaya dönmesinden endişe ediyoruz" dedi.

MHP'li Şandır, seçim bölgesi Mersin'de sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda partisinin Kürt açılımı, demokratikleşme ve ekonomik göstergeler konusundaki görüşlerini aktardı. AK Parti'nin 11 yıllık iktidarı süresinde Türkiye'nin hiçbir sorununun çözülemediğini öne süren Şandır, şöyle konuştu:

"Yolsuzluk bitecekti, bitmedi. Yoksulluk bitecekti, bitmedi. Yasaklar bitecekti, bitmedi. Türkiye demokratik kültürünü hızla kaybetmeye başladı. Başbakan'ın İmralı tutanaklarını açıklayan gazeteye ve kendisini eleştiren vatandaşlara gösterdiği tavır, demokrasi kültürümüzün hızla geriletildiğini gösteriyor. seçim barajı da hala yüzde 10 olarak, kendini ifade etmek isteyenlerin önünde Çin Seddi gibi duruyor" dedi. Abdullah Öcalan ile hükümet arasında dolaylı yollardan sürdürülen görüşmeleri de değerlendiren Şandır, şöyle konuştu:

"Başbakan Erdoğan'ın başkan olma hayaliyle Öcalan'ın özgür kalma hayali ekseninde bir pazarlık yapılıyor. Bu pazarlıkta Türk milletinin egemenlik hakları peşkeş çekiliyor. Bugün yaşadığımız yeni bir devlet kurma sürecidir. PKK amacı öteden beri bellidir. Bir Kürt devleti kurmaktır. Başbakan Erdoğan'ın PKK'lılara silah bırakın demesi, 'PKK sen silah kullanarak amacına ulaşamadın. Gel siyaset yaparak amacına ulaş' demektir. Devlet kurmanın 3 unsuru vardır: Millet, ülke ve egemenlik. İmralı'da yapılan görüşmelerin temel amacı, ayrı bir millet olarak tanımladığınız kişilere, Kürdistan diye ayrı bir coğrafya olarak tanımladığımız yere egemenlik hakkı vermektir."

Başbakan Erdoğan'ı, Özerk Kürdistan i Çin siyaset ve hukuk üretmekle suçlayan Şandır, ana dilde eğitim ve savunma ile Büyükşehir Belediyeleri Yasası'nın 'idari federasyonun' temeli olduğunu öne sürdü.

Editör: TE Bilisim