Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 2-B yasasınıni orman köylülerinde hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi. Yılmaz, yasa teklifinin bazı maddelerinin orman köylüsü ve orman işçilerinin lehine değiştirilmesi için yasa teklifi verdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, 2-B arazilerinin satışına yeni düzenleme getiren yasa teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklif üzerinde MHP Grubu adına konuşan Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İstanbul'dan gelen baskılara dayanılmadığı için teklifin gündeme getirildiğini belirterek, sorunun çözümünden yana olduklarını söyledi. Yılmaz, "Sadece İstanbul'da mı 2-B sorunu var. Diğer yerlerdeki sıkıntılar bu düzenlemeyle çözülmüyor. Fakir fukaranın sorununu çözmek için emlak değeri üzerinden satış yapılmasını önerdik. Ne yazık ki iktidar, olaya para olarak baktı. Yüzyıllardır ormanları koruyan orman köylüsü için bir şey yapılmıyor" dedi.

Ormana sahip çıkan orman köylülerinin yüksek bedel nedeniyle yıllarca korudukları alanları alamadıklarını, bunun yerine arsa simsarlarının 2-B arazilerini satın aldığını ileri süren Yılmaz, vatandaşların "Keşke bu 2-B yasasını hiç çıkarmasaydınız" dediğini söyledi. MHP'li Yılmaz ayrıca, sözlü sorusunda daha önce orman köylülerine hizmet için kurulan OR-KÖY Genel Müdürlüğünün AK Parti iktidarı tarafından neden kaldırıldığını sordu.

Yılmaz, 2-B yasasına yeni düzenleme getiren yasa teklifinin bazı maddelerinin orman köylüsü ve orman işçilerinin lehine değiştirilmesi için yasa değişikliği teklifi verdi.
Editör: TE Bilisim