Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, AİHM'in kararının, MHP'nin yıllar önce dillendirdiği Batı'nın "Öcalan'a özgürlük" projesinde hayati bir etabı simgelediğini belirterek, "AKP iktidarını sahnelenen tiyatro piyesine karşı duyarlı ve tetikte olmaya çağırıyoruz" dedi.
Türkeş, yaptığı açıklamada, AİHM'in Abdullah Öcalan için verdiği kararın çeşitli kesitlerinde Dante'ye atıfta bulunulduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Kararda Dante'nin "Siz ki, buraya girenler, bütün umutlarınızı geride bıraktınız' sözlerine gönderme yapılarak, "Cezaevleri, cehennem olmamalıdır' denilmiştir. Bundan yaklaşık 20 sene önce ortaya atılan ve başlarda malum şahıslarca "komplo teorisi' şeklinde algılanan "Öcalan'ın Türkiye'ye şartlı verildiği ve bir gün Meclis'e gireceği' tezi son gelişmelerle doğrulanma yoluna girmiştir. Başka bir deyişle; AİHM'in son kararı, MHP'nin yıllar önce dillendirdiği Batı'nın "Öcalan'a özgürlük' projesinde hayati bir etabı simgelemektedir. Bu vesileyle dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın haklı olarak ifade ettiği "Öcalan tahliye edilemez' tespitinin meşruiyetinin de 57. Hükümet'in icraatlarında saklı olduğunu hatırlatırız.

2 Ağustos 2002 tarihinde "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı' hakkındaki kanuna MHP'nin önerisi ile geçici bir madde eklenmiştir. Bu madde "ölüm cezası' müebbede dönüşenlere "şartlı salıverme hakkı' verilememesi ile ilgilidir. Kısacası; mevcut Adalet Bakanı, gücünü partimizin o dönemde sergilediği dirayetli tutumdan almaktadır. AKP iktidarını sahnelenen tiyatro piyesine karşı duyarlı ve tetikte olmaya çağırıyoruz. Hukukun şiirle ve edebiyatla şekillendirilmeye çalışıldığı bugünlerde, umarız AİHM'den bir yargıç kalkıp da Fransız düşünür Michel Foucault'un "hapishane' eleştirilerinden feyz almaya kalkmaz. Zira Foucault'un "modern hapishane kritiği' dikkate alındığında, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 3. maddesi uyarınca hapishane sistemi topyekun yerle bir edilmek zorunda kalabilir."

Editör: TE Bilisim