Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, "Terör örgütü tarafından sık sık dile getirilen 'Özerklik şart. Öcalan özgür kalmalı. Silah bırakma yok.' ifadesi konusunda hükümetin görüşü nedir?" diye sordu.

Türkkan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi. Türkkan, önergesinde, "Hükümet, 21 Mart 2013 tarihinde Diyarbakır’da terörist başının mektubunun okunmasıyla terör örgütüyle sözde çözüm sürecine girmiş, bu olayla terör örgütü PKK'nın silahlı güçlerini Türkiye topraklarından çekeceğini ve ateşkesin başlayacağını iddia etmiştir. Terörist başının teröristlerin sınır dışına çekileceğini açıklamasına rağmen teröristler sınır dışına gitmemiş, hatta örgüte 2 bin civarında yeni katılım olduğu hükümet üyeleri tarafından da açıklanmıştır." hatırlatmasını yaptı.

Türkkan, şunları kaydetti: "Bu çerçevede gelinen süreçte değişen bir şey olmadığı terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarla da kanıtlanmıştır. Aradan geçen 2 yılın ardından bu kez 21 Mart 2015 tarihinde terörist başının yeni bir mesajı yine Diyarbakır’da okunarak hükümetin çözüm süreci dediği yeni bir aldatma sürecine girilmiştir. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümet üyeleri kendi ifadeleriyle çözüm sürecinin, terör örgütünün silah bırakmadan gerçekleşemeyeceğini belirtse de örgütün yetkili üyeleri silah bırakmanın ancak terörist başı Öcalan’ın serbest kalmasıyla olacağını açıkça ifade etmektedir."

Önergedeki sorular ise şöyle: "1-Hükümet tarafından terör örgütüyle pazarlık yapılarak ikinci dönemi başlatılan sözde çözüm sürecinde sık sık telaffuz edilen PKK’nın silah bırakmasının yaşama geçeceğine gerçekten inanılmakta mıdır?

2-Terör örgütü silah bırakma konusunda hükümete herhangi bir garanti vermemesine ve örgütün yetkili isimleri zaman zaman bunun; terörist başının serbest kalması ile gerçekleşeceğini söylemesine rağmen neden ısrarla bu sözlerle kamuoyu kandırılmaktadır?

3-Terör örgütü bu süreçte silahları bıraktığını açıklarsa bu neye göre olacaktır, bunun kriteri nedir?

4-Hükümet, terör örgütünün elindeki silah sayısı konusunda bilgiye sahip midir, sahip değilse silahların kesin olarak bırakıldığına nasıl kanaat getirecek ve kamuoyunu nasıl inandıracaktır?

5-Terör örgütü tarafından sık sık dile getirilen 'Özerklik şart, Öcalan özgür kalmalı, silah bırakma yok.' ifadesi konusunda hükümetin görüşü nedir?

6-Hükümetten yeni bir anayasa beklentisi olan ve istedikleri süreç gerçekleşirse silahlı süreci noktalayacağını açıkça ilan eden terör örgütünün beklentisi doğrultusunda adım atılacak mıdır?"

Editör: TE Bilisim