Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesi, TBMM İçtüzüğü'nün 97'nci maddesi gereğince iade edildi.

MHP’li Türkkan’ın Başbakan Erdoğan için meclise sunduğu "Abdullah Öcalan'ın sağlıklı görüşmeleri yaparak basınımızın övgüsüne mazhar olabilmesi için her türlü hava koşullarında sefere çıkabilen, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait deniz aracının Adalet Bakanlığı'na tahsis edildiği, haberleri yazılı ve görsel basınımızın haberlerinde yer almaktadır. İmralı merkezli yeni bir Oslo süreci başlatılması düşüncesinin acil ve gerekli olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklideki soru önergesi reddedildi.

Meclis Başkanlığı’nın soru önergesini iade açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 96'ncı maddesine göre soru; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin; kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir. TBMM İçtüzüğü'nün 97'nci maddesi, istişare amaçlı konular içeren soruların Başkanlıkça kabul edilmeyeceğini hükme bağlamıştır. Önergeniz, içtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından işleme konulamamış ve ekte iade edilmiştir. İçtüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği takdirde önergeniz işleme konulabilecektir.”

Editör: TE Bilisim