Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Oslo’da başlayıp, İmralı’ya kadar gelen süreç teröre teslimiyettir. AK Parti beyaz bayrak çekmiştir." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İmralı’ya yapılan ziyaretlerle ilgili hükümete yüklendi. Türk bayrağı ve beyaz bayrak ile basın toplantısı yapan Vural, "Silah egemenliği ile millet egemenliğine darbe vurmak isteyen İmralı canisini Türkiye Cumhuriyeti devletine muhatap kılmak kadar utanç verici bir tablo bugüne kadar yaşanmamıştır." ifadelerini kullandı. Bazı BDP’li vekillerin teröristlerle kucaklaşma görüntülerini hatırlatan Vural, "Görevlendirdiğiniz özel temsilciler de terörist başı ile kucaklaşıyor. Farkı nedir?" diye sordu.

AK Parti’nin İmralı ve BDP’yi muhatap olarak kabul ettiğini söyleyen Vural, dinleme tartışmalarına da değinerek, "Sizi, İmralı’ya götüren hangi bilgiler, zaaflardır. Kimin elinde hangi koz vardır. Nerelere ne sözler verilmiştir. Bunları dinleyen kimdir? Hangi mahkumiyet ilişkisi Türkiye Cumhuriyeti ile İmralı’yı bir masa etrafında buluşturmuştur." şeklinde konuştu.

AK Parti’nin terazisinin bir kefesinde PKK, bir kefesinde TSK'nın bulunduğunu söyleyen Vural, "PKK ağır basmaktadır. Bir tarafta terörle mücadele bir tarafta teröristler bulunmaktadır . Burada da teröristler ağır basmaktadır." ifadesini kullandı.

Gelinen noktanın terör örgütüne teslimiyet anlamı taşıdığını dile getiren Vural, "Oslo’da başlayan, İmralı’ya kadar gelen süreç teröre teslimiyettir. AK Parti beyaz bayrak çekmiştir. Bu bölücü amaçları meşrulaştırmaktır. Biz ay yıldızlı bayrağın ilelebet hükümran olacağına inanıyoruz. Türk milletinin bayrağına sahip çıkanlar karşısında beyaz bayrakçılar eğilmeye bükülmeye mecburdur." dedi.

"GÖREVİNİZİ ANAYASA VE HUKUK ÇERÇEVESİNDE YAPACAKSINIZ"

Vural şöyle devam etti: "AK Parti’nin bürokratik oligarşisi ile bir takım makam ve mevkileri işgal edenler, Türk milletinin hukuku ile belirlenmiş olan kanunların ve Anayasa’nın dışında adım attığınız an bunun hesabı, size kim emir verirse versin, sizden de sorulacaktır. Anayasamıza göre devletin görevi, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü hakim kılmaktır. Anayasaya aykırı kendilerine kanunla verilmiş görevlere aykırı adımlar atanlar bunun hesabını vereceklerdir. O bakımdan bugün AK Parti hükümetinin teslimiyetine karşı bu süreci devam ettirenler bunu akıllarına koysunlar. Türk milletinin hukukunu yok sayanlara karşı milletin hukukunu ve hakkını korumaya devam edeceğiz. Uyarıyorum, görevinizi hukuk ve Anayasa çerçevesinde yapacaksınız. Anayasa ve hukuka aykırı, kanundan almadığınız bir yetki çerçevesinde size verilen bir görev karşısında yazılı bir emir olmadan, bir girişim olmadan attığınız her adım AKP’nin siyasi düşünceleri doğrultusunda devletin ve milletin dönüştürülmesi çabalarına destek olmak demektir."

"BÜLENT ARINÇ, ŞİVAN PERWER’İN ŞEMS'İ OLACAK GALİBA, ANCAK UYDUSU OLUR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Şivan Perwer’e ‘Gel bizim Mevlanamız ol” dediğini belirten Vural, "Sen kendini ne zannediyorsun. Mevlana ile böyle bir manevi değer ile Şivan Perwer’i aynı noktaya getiren bir düşüncenin hangi zihniyetin işgali altında olduğu görülüyor. Böyle bir benzetmeden ötürü milletimizden özür dilenmeli. Herhalde bu Bülent Arınç da Şivan Perwer’in Şemsi olacak galiba. Böyle bir zihniyet uydusu olur ancak." ifadesini kullandı.

Görüşmelerle Anayasa sürecinin birlikte yürüyeceği yönünde yapılan yorumların hatırlatılması üzerine Vural, "Demek ki Anayasayı bunların TBMM Uzlaşma Komisyonu’nda görüşme niyeti yok. Herhalde İmralı ile görüşüyorlar. Biz Uzlaşma Komisyonu’nda ay yıldızlı bayrağımızın egemenliğini savunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim