Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, silah taşıdıkları iddia edilen MİT TIR’ları konusunu değerlendirdi. Vural, “Seçimi kaybedeceklerini anladıklarından bu yana paçaları tutuşan Erdoğan ve yamağı çakma başbakan Davutoğlu’nda, ne yalan ne riya bitiyor. MİT TIR’ları üzerinden yalanlara devam ediyorlar. Hani o TIR’larda sadece insani yardım malzemesi vardı?” diye konuştu. Vural, Bank Asya’nın TMSF’ye devredilmesini gasp olarak değerlendirirken Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, MHP’nin hızlı tren projesine karşı çıktığı iddialarına da sert cevap verdi. Vural, “Meydan okuyorum sana ey Davutoğlu. Yalan siyasetini ışık hızında sürdürmeye devam ediyorsun. Benim Ulaştırma Bakanlığı yaptığım dönemde hızlı tren projesine karşı çıktığımı söylüyorsun. Bu yalan sakızını çiğnemeye devam ediyorsun. Ey çakma başbakan, yalan söylüyorsun." dedi. Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Eski dostlar Cumhurbaşkanı ile buluşuyor" toplantısına da değinerek, “Erdoğan artık vedalaşıyor. Ömrün ne zaman biteceğini, vadeyi ancak Yüce Allah bilir. Önemli olan, bu yalan siyasetinin ne zaman biteceğidir. Yalan ve haram saltanatının ne zaman yıkılacağıdır. İnşallah milletimizin iradesiyle yıkılacaktır. Erdoğan’ın eski bir dostu kalmış mıdır?” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İzmir’deki seçim bürosunda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu’na, “Davutoğlu, kulağını aç, iyi dinle. Ssenin adın sanın yokken biz bu projeyi başlatmıştık. Bu projenin ihalesini yaparken, kredisini çözerken, MHP’nin hızlı tren projesini başlattığı dönemde sen Beykent Üniversitesi’nde hızlı yoldan profesör olmaya çalışıyor, stratejik derinliklerde cebelleşiyordun. Altını çizerek tekrar söylüyorum, bugün Ankara-İstanbul arasındaki hızlı tren projesinin başlangıcı, MHP döneminde ihalesi yapılmış projedir. Kredisi bulunmuş projedir. Seni millete yalan söylediğin için özür dilemeye çağırıyorum.” dedi.

'HANİ MİT TIR’LARINDA İNSANİ YARDIM MALZEMESİ VARDI?'

Vural, Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR’larıyla silah taşındığına ilişkin fotoğrafları yayımlaması ve ardından yaşanan tartışmalara değindi. Vural, “Seçimi kaybedeceklerini anladıklarından bu yana paçaları tutuşan Erdoğan ve yamağı çakma başbakan Davutoğlu’nda ne yalan ne riya bitiyor. MİT TIR’ları üzerinden yalanlara devam ediyorlar. Hani o TIR’larda sadece insani yardım malzemesi vardı? Madem insani yardım malzemesi vardı, madem Bayır-Bucak Türkmenlerine gidiyordu, niye bütün millete bu insani yardımları göstermediniz? Bu TIR’larda olan silahlar, şimdi IŞİD’in elinde mi? El-Nusra’nın elinde mi? PKK-PYD’nin elinde mi? Hangi Müslümanın kanını döküyor bu silahlar? Sen önce bunların hesabını ver. Kirli siyasetine, kan siyasetine Bayır-Bucak Türkmenlerinin yurt sevdasını, özgürlük sevdasını bulaştırma. İnsani yardımın devlet sırrı olur mu? Neden insani yardımı gizlemek gereği duyuyorsunuz? ” dedi.

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YASİN AKTAY’IN SÖZLERİ

MİT TIR’larının birtakım terörist örgütlere gittiğinin ortaya çıktığını ileri süren Oktay Vural, “TIR’ların birtakım terörist örgütlere gittiği ortaya çıkmıştır. Siz hangi yardımdan bahsediyorsunuz ey Davutoğlu, ey Erdoğan? Kime gittiğini ben söylemeyeyim, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay söylesin. Yasin Aktay bunu itiraf ediyor, ‘O TIR’lar Özgür Suriye Ordusu’na gitti.’ diyor. Hani o TIR’lar Bayır-Bucak Türkmenlerine gidiyordu? Bayır-Bucak Türkmenleri üzerinden yalan söylemeyi bırakın. Suriye’de Müslümanları Müslümana kırdıran silahları kim verdi? Milletimiz bütün bunların hepsinin öğrenilmesini istiyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Haliç Kongre Merkezi’nde, "Eski dostlar Cumhurbaşkanı ile Buluşuyor" toplantısı düzenlediğini ifade eden Vural, “Erdoğan orada vasiyetini açıklamış, oradakiler de gözyaşlarını tutamamış. Ben bu haberi duyunca aklıma hemen birkaç şey geliyor. Bir, Erdoğan artık vedalaşıyor. Ömrün ne zaman biteceğini, vadeyi ancak Allah (CC) bilir. Bununla ilgili önemli olan, bu yalan siyasetinin ne zaman biteceğidir. Yalan ve haram saltanatının ne zaman yıkılacağıdır. İnşallah o da milletimizin iradesiyle yıkılacaktır. Erdoğan’ın eski bir dostu kalmış mıdır? Yolda bulduklarıyla yol arkadaşlığı yaptıklarını sürekli satan birinin eski dostu olabilir mi? Baktım toplantıya katılanlara, Erdoğan’ın eski dostlarından neredeyse hiçbiri yok. Numan Kurtulmuş var, o da üç yıl Erdoğan’a, ‘Siyonizme hizmet ediyordu.’ diyen kişiydi. Erdoğan, kime ‘dostum’ dediyse onu harcamış. İlk iş, gömlek değiştirerek Erbakan Hoca'yı sırtından vurmuştu. Sonra AKP’nin kurucuları Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Ertuğrul Yalçınbayır, Ertuğrul Günay, adını hatırlayamadığım pek çok insan. Bülent Arınç. Erdoğan’ın dostu Beşşar Esed değil miydi? Kaddafi değil miydi? Onların ne olduğu malum. Erdoğan’ın, vasiyetini açıkladığı yer olarak Haliç Kongre Merkezi’ni seçmesi de bana çok manidar geldi. ‘Bana her şey seni hatırlatıyor’ şarkısını, ‘beraber yürütenleri’, Haliç Kongre Merkezi’ne yürütülenleri hatırlatıyor. Acaba villalarla Haliç Kongre Merkezi arasında bir illiyet bağı var mıdır, yok mudur diye düşünmeden edemiyorum. Mesela Haliç Kongre Merkezi deyince aklıma, Kısıklı’daki kısık sesler geldi. Sıfırlanamayan dolarlar geldi. Onunla ilgili de bir vasiyeti var mıdır acaba?" diye sordu.

'BANK ASYA’YA YAPILAN GASPTIR'

Bank Asya’nın TMSF’ye devredilmesi kararını da değerlendiren Oktay Vural, “Bu zihniyet, açıkçası bütün insanları, herkesi korkutarak, sindirerek, kendisine muhalefet eden herkesin hürriyetini gasp ederek kendilerini koruyacağını zannediyorlar ama korkunun ecele faydası yok. Bank Asya operasyonu, daha önceden kararlaştırılmış bir korkutma, bir sindirme operasyonudur. Bunun bir el koymadan ziyade bir gasp projesi olduğu gayet açık ve net. Bu zihniyet milli devletimizi, özgürlüğümüzü, hukuk devletimizi, teşebbüs hürriyetimizi hepsini gasp etmeye niyetli, diktatör bir zihniyettir. Milletimizi kendi hürriyetine, demokrasisine, özgürlüğüne, milli devletine sahip çıkmaya davet ediyorum. Tehdit hepimizedir. Tehdit varlığımıza, milletimizin bekasınadır. Bu tehditten milletimizin kurtulması için sandıkta oy vermeye ve oyuna sahip çıkmaya davet ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim