Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 9 Mayıs 2015 Cumartesi İzmir mitingini yapacağı gün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da toplu açılış töreni yapacak olmasına sert tepki gösterdi. Vural, "Bir cumhurbaşkanı, milletine karşı operasyon yapmaz. Bir cumhurbaşkanı, milletine muhalefet yapmaz. Milletine muhalefet yapan bir cumhurbaşkanı, açıkçası cumhurun başı olma sıfatını kaybetmiş demektir. Kendi partilerinin genel başkanlarını bile sıfırlayan bu zihniyete karşı İzmirlileri, 'Otur oturduğun yerde, cumhurbaşkanı olacaksan ol.' demeye davet ediyoruz. Ortada bir hükümet ve başbakan olmadığı açık ve net." dedi.

MHP Milletvekili Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda, İl Başkanı Necat Karataş’la birlikte kameraların karşısına geçti. Genel Başkan Bahçeli’nin İzmir’de 9 Mayıs günü miting yapacağının 21 Nisan’da kesinleştiğini hatırlatan Vural, aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk Stadı’nda toplu açılış yapacak olmasına sert tepki gösterdi. Vural, “Genel başkanımızın 9 Mayıs’ta İzmir’de miting yapacağı, 21 Nisan’da yapılmış bir müracaatla kamuoyuna mal olmuştu. Şimdi aynı gün Cumhurbaşkanı'nın da açılış bahanesiyle korsan, paralel bir miting düzenleme kararı aldığı görülüyor. Aslında bu mitingi, bu açılışları neden düzenlediği gayet açık ve net, çünkü anketler AKP’nin oylarının giderek düştüğünü, MHP’nin giderek yükseldiğini göstermektedir. Anlaşılmaktadır ki AKP’yi, MHP korkusu sarmıştır. Korkunun ecele faydası yoktur. Artık bu zulüm, bu ihanet, bu hukuksuzluk, bu yolsuzluk zeval edecektir. Bunda kesin kararlıyız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, görevini yapmaktan ziyade AK Parti’nin paralel mitinglerini düzenleme organizatörü haline düştüğünü ileri süren Oktay Vural, “Cumhurbaşkanı, seçim döneminde devletin imkanlarını kullanmak suretiyle 16 Türk devletinin forsuyla, milletimizin ve devletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamını kullanmak suretiyle muhalefete ve millete karşı operasyon yapıyor. Ayrımcılık oluşturuyor, kin ve nefret söylemleriyle dar politikaların içine bu makamı sokmaktadır. Bu her şeyden önce millet iradesini ayaklar altına almaktır.” dedi.

Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletine karşı düşman olan bir cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı sıfatını maalesef taşıyamadığını ortaya koymaktadır. Bugün, ‘Cumhurbaşkanı toplu açılışlar için İzmir’de’ diye pankartlar asıyorlar. Pekiyi kim davet ediyor? Toplu açılışı yapan kim? Yüreğiniz varsa, hangi kurum bu toplu açılışları düzenliyor? Görülmektedir ki Cumhurbaşkanı, doğrudan doğruya toplu açılış bahanesiyle resen bir miting, bir toplantı düzenlediğini ortaya koyuyor. Kimin açılışıymış bu davet, sahibi kimdir, düzenleyen kimdir?”

'BU ÜLKENİN BAŞBAKANI YOK MU?'

“Bu ülkenin başbakanı yok mu, bakanları yok mu, Bakanlar Kurulu nerededir?” diyerek sözlerini sürdüren Oktay Vural, göstermelik bir toplu açılış adı altında korsan miting düzenlendiğini ileri sürdü. Erdoğan'ın, hukuk düzenine aykırı, seçimin adil bir şekilde tecelli etmesini engelleyecek şekilde miting düzenleyecek noktaya geldiğini iddia eden Vural, “Burada ilçe Milli Eğitim müdürlükleri, okul müdürlerini aramak suretiyle veliler ve öğrencilerin okul servisleriyle birlikte bu açılışa, bu mitinge gelmelerini, gelmeleri için de AKP ilçe teşkilatlarıyla irtibata geçmelerini istiyor. Bu nasıl bir rezalettir? Maalesef Türkiye’de hukuk tanımayan, Anayasa tanımayan bir Cumhurbaşkanı olduğu gibi hukuku ayaklar altına alan bir parti devleti sıfatıyla parti mitingini devletin organize ettiği bir noktada gerçekten hepimiz bir hukuk devletini arıyoruz. Hukuk nerede? Burası bir parti devleti değil, Tayyiban cumhuriyeti de değil. Herkes milletin hukukuna riayet etmelidir.” dedi.

'EY VALİ, EY EMNİYET MÜDÜRÜ, HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ'

MHP’nin Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı mitingi hatırlatan Oktay Vural, “O gün orada Gündoğdu Meydanı’na gelecek insanlarımızı, Cumhurbaşkanı'nın yapacağı böyle bir toplu açılış münasebetiyle yollarını kapatırsanız, engellerseniz, ey vali, ey emniyet müdürü, haddinizi bileceksiniz. Bunlarla ilgili olarak bu seçim döneminde biz devletimizle, devletin kurumlarıyla rekabete değil, milletimize hizmet için seçim çalışması yapıyoruz. Hepiniz haddinizi bileceksiniz. Hukuka aykırı davranan kim varsa bunlarla ilgili 7 Haziran’da millet iradesi tecelli ettikten sonra hesap sorulacağı gayet açık ve nettir. O bakımdan mitinge gelişimizi, mitingden çıkışımızı engellemek, karmaşa oluşturmak adına bir komplo peşindeyseniz sizi uyarıyorum.” diye konuştu.

'NEYİN AÇILIŞINI YAPACAKSIN?'

Oktay Vural, “Cumhurbaşkanı, toplu açılış yapacakmış. Neyin açılışını yapacaksın? Neyi açacaksın? İzmir sizden ne gördü ki ne açacaksınız? İzmir 100 verdi, siz üç yatırım yaptınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kapatma süreçlerini başlatanların, toplu açılış adı altında burada korsan miting düzenlemesi, aslında korkunun ne kadar derin olduğunu ortaya koyuyor. Bu mitingle ilgili kamu kurumları aracılığıyla velilere, öğrencilere baskı yapıp AKP ilçe teşkilatlarıyla irtibata geçilmesinin istenmesi, kamu kurumlarına talimat göndermek suretiyle talimatla miting alanına çağrılması ve buradaki mitingde de Cumhurbaşkanı'nı adeta bir muhalefet lideri gibi, milletin bir kısmını hedef alan Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın sıfatını, kimliğini, AKP’nin hükmi şahsiyetini yok edecek şekilde bir seçim mitingi yapmasının hukuka bağlı İzmirlileri, AKP’ye oy vermiş insanları da rencide edeceği gayet açık ve nettir. Atatürk Stadı’nda toplu açılış yapmak amacıyla aynı günün seçilmesinin anlamını biliyoruz. Maksat, televizyonları işgal etmektir. Yüksek Seçim Kurulu’na bunlarla ilgili yapılan müracaatları reddediyorlar. Her gün maalesef AKP’nin, Cumhurbaşkanı başkanlığında yaptığı korsan açılışları televizyonlar veriyor, yayımlıyor. Biz AKP ile seçimlere giriyoruz, Cumhurbaşkanı'yla girmiyoruz. Bu ne rezalettir?” dedi.

'OTUR OTURDUĞUN YERDE, CUMHURBAŞKANI OLACAKSAN OL'

MHP Grup Başkan Vekili Vural, sözlerini şöyle tamamladı: “10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı olması gerektiğine ilişkin oy veren vatandaşlarımız başta olmak üzere kendi partilerinin genel başkanını bile sıfırlayan, partisinin hükmi şahsiyetini bile yok sayan, diğer partilere oy veren insanları düşman gibi gören bu zihniyete karşı, ‘Otur oturduğun yerde, cumhurbaşkanı olacaksan ol.’ demeye davet ediyoruz. Ortada bir hükümet ve başbakan olmadığı gayet açık ve net. Bir parti başkanı, açıkçası bir başka birisi için oy isteyecek noktaya gelmişse artık Davutoğlu, taşeron bir başbakanlık yapıyor demektir. MHP olarak biz milletin hukukunu üstün kılmaya kararlıyız.”

Editör: TE Bilisim