Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Reyhanlı saldırıları konusunda hükümetin zaaf içerisinde olduğunu iddia etti.

Oktay Vural, bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere Aksaray’a geldi. Sabah saatlerinde bir otelde basın toplantısı düzenleyen Vural, Reyhanlı saldırıları, Suriye süreci ve çözüm sürecini değerlendirdi.

"Suriye politikası ile ilgili son çıkan bu belgeler ortaya koymaktadır ki, Türkiye terör örgütleri tarafından oynanan bir ülke haline gelmiştir." diyen Vural, "Terör örgütleri terörü bir araç olarak kullanıyor ve Türkiye’yi yönlendiriyor. Reyhanlı saldırısı ile ilgili özellikle Sayın Başbakan'ın da MİT ile emniyet arasında koordinasyon zaafiyeti var. İstihbarat alındığı, yerine getirilmediği, bütün bunlar görülmektedir ki, sivil otorite, AKP hükümeti zaaf içerisindedir. Acziyet içerisindedir. Bu tablo kurumları suçlamak sureti ile AKP’yi arındırma politikasıdır. Ve bu konuda Sayın Başbakan'ın 'soruşturma açtık' demesi de aslında bu konudaki sorumluluklarını örtme çabasıdır." dedi.

Hükümetin bizatihi kurumları içerisinde yer alan bu problemi tespit etmesinin mümkün olmadığını savunan Vural, şöyle devam etti: "Anlaşılmaktadır ki, Reyhanlı saldırısındaki zafiyetler, eksiklikler tamamen AKP hükümeti tarafından üstü örtülmek istenmektedir. Bu belgelerde bu konuda bir çok istihbaratın ve bir çok eylemin olduğunu ve Türkiye’nin bir hedef haline getirildiğini ortaya koyuyor. Bunların bir kısmının dikkate alınıp alınmadığını tam bilmiyoruz ama Reyhanlı’da alınmadığı ortaya çıkmaktadır. Başka patlamalarda da başkalarının açıkçası parmağı vardır. AKP’ye de sesleniyorum. Gelin zafiyet hükümet kurumlarındaysa, zafiyet hükümetin politikalarında ise gelin hep beraber millet adına bunun hangi boyutta olduğunu, nasıl olduğunu, neden bu istihbaratların dikkate alınmadığını, kimlerin üstünü örttüğünü ortaya koymamız gerekir."

"DEVLETİN KURUMLARINDA YABANCI İSTİHBARAT ELEMANLARI VAR"
Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurum ve kuruluşlarında yabancı istihbarat elemanlarının olduğunu savunan Oktay Vural, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumlarına yabancı istihbaratın daha fazla nüfuz ettiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu da çok ciddi bir sıkıntıdır. Çeşitli istihbaratlarla ilgili gelişmeler, yönlendirmeler dikkate alındığı zaman devletin içerisinde, kurumların içerisinde yabancı istihbarat elemanlarının nüfuzu konusunun da araştırma konusu yapılması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim