Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, "MHP ile HDP paslaşıyor." şeklinde açıklama yaptığını ileri sürerek sert sözlerle eleştirdi. Vural, “Milletin hiç aklı almıyor ama senin küçük aklın olduğu için bunu söyleyebiliyorsun. Genel başkanımız söylemişti, ‘Bunu söyleyen adamın bir doktora gitmesi lazım.’ Acilen Davutoğlu’nun doktora gitmesi gerekiyor.” dedi. Vural, Başbakan Davutoğlu’nun, “Azrail geldiğinde Azrail’e aleykümselam deriz.” cümlesini de eleştirerek, “Ne diyecektin? Bana darbe yapmaya mı geldiniz, sizi görevden alıyorum mu, sizi şuraya sürüyorum mu diyeceksiniz? ‘Bugün git, yarın gel’ diyeceksin, ‘Durmak yok, yola devam’ diyeceksin demek ki herhalde. İnançlı bir insan, nasıl bir üslup, doğrusu anlaşılır gibi değil. Bu darbeci zihniyet, darbe sopasıyla, darbe öcüsüyle, açıkçası sandığın iradesini değiştirmeye çalışıyor. Milleti tehdit ediyor. Milleti tehdit etmekten vazgeçin. Millet senin maraban değil. Sopayla milleti tehdit edemezsin.” diye konuştu. Vural, AK Parti ve HDP’nin bu hafta sonu İzmir’de ortak miting yapması gerektiğini de söyledi.

MHP Grup Başkan Vekili Vural, İzmir’deki seçim bürosunda basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin seçim sürecinde miting meydanlarında yalan ve iftira attığını ileri süren Oktay Vural, “Siyaset mertçe yapılır. Bilgi olmadan, fikir olmadan siyaset olmaz. Bilgisiz ve fikirsiz bir siyaset, insanları birbirine düşman gösteren, partilere maalesef iftira ve yalan atan bir siyaset anlayışı AKP’nin temel seçim beyannamesi olmuştur. Davutoğlu dün, ‘MHP ile HDP paslaşıyor.’ diyor. Yahu sizin beraber paslaşarak milletin kalesine nasıl gol attığınızı millet biliyor. Habur’da kim kiminle paslaştı? Oslo’da kim kiminle paslaşıyordu? Dolmabahçe’de kim kimin kalesine gol attı? AKP-HDP takımı, milletin kalesine gol attı. 10 maddelik anlaşmayla hem paslaştınız hem de koalisyonu kurdunuz. Bu ne utanmazlıktır?” dedi.

'BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ'

AK Parti ile HDP ve PKK’nın koalisyon ortağı olduğunu iddia eden Oktay Vural, “Günde üç vakit HDP ile birlikte oturuyorsun, İmralı-Kandil-Başbakanlık ekseninde, Bermuda şeytan üçgeninde vatanı, milleti, Anayasa'yı, demokrasiyi peşkeş çekiyorsun, utanmadan, sıkılmadan MHP’ye dil uzatıyorsun. Koalisyonları kuran sensin. HDP ile MHP’nin yan yana bir koalisyonda olmasını aklınız alıyor mu? Milletin hiç aklı almıyor ama senin küçük aklın olduğu için bunu söyleyebiliyorsun. Genel başkanımız söylemişti, ‘Bunu söyleyen adamın bir doktora gitmesi lazım.’ Acilen Davutoğlu’nun doktora gitmesi gerekiyor. Acil Servis 112’yi çağırıp bu adamın bir an önce doktora gitmesi lazım. Ne kadar yalan atıyorsun ya. Yani bir insan böyle bir yalanı atabilir mi? Böyle bir koalisyonu milletin aklı almaz. Senin küçük aklın söyletiyor. Bölücülerle koalisyonu ancak sen kurarsın. Sen PKK ve HDP ile fiili bir koalisyona, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli, üniter devletini peşkeş çekersin. Türk milleti milli kimliğini Anayasa’dan çıkarma sözü veren sensin. PKK ve HDP ile koalisyon yapan sensin.” dedi.

'SEN KENDİNİ NE ZANNEDİYORSUN?'

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu sert sözlerle eleştiren Vural, “Bu yalanların, senin ne olduğunu gayet açık ve net ortaya koyuyor. Sen hangi yüzle MHP’ye dil uzatıyorsun? Sen kendini ne zannediyorsun? Dün katıldığı televizyon programında, saçmalama özgürlüğünü sonuna kadar kullanıyor Davutoğlu. Diyor ki, ‘KCK operasyonlarını yapan, bugün bu dinleme faaliyetlerini yapan polislerdi.’ Ey Davutoğlu, sen milleti aptal mı zannediyorsun? Yani KCK’ya yaranıyor ya. Bir Türkiye Cumhuriyeti başbakanı, PKK ve KCK’ya yaranıyor. Ey vatandaşlarım, ey AKP’ye oy veren insanlar, yalakalık yapıyor.” dedi.

AK Parti’nin, Türkiye’nin mayasını bozduğunu iddia eden Vural, “Ben buradan çağrıda bulunuyorum. Ahmet Davutoğlu 24’ünde buradaymış, 23’ünde de Demirtaş burada. Hazır gelmişken birlikte bir miting düzenleyin. Koalisyon miting düzenlesin birlikte. HDP-AKP’nin miting düzenlemesi gerekir. Şu çözümü İzmirlilere bir anlatın bakalım. Şu Dolmabahçe’de vardığınız 10 maddeyi beraber, el ele, kol kola bir anlatın bakalım. Çıkın, yüreğiniz varsa, ciğeriniz varsa, iki parti de Gündoğdu Meydanı’na çıksın, bu çözüm sürecini, Dolmabahçe anlaşmasını, şu PKK’yı serbest bırakıp güvenlik görevlilerinin elini kolunu bağlayan süreci millete anlatsınlar. Onun için ikisinin ayrı ayrı miting yapmasına gerek yok. İzmir’de birlikte el ele, kol kola, eş başkanlar beraber miting yapsalar bence çok daha iyi olacaktır.” dedi.

Editör: TE Bilisim