Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, “Ahmet Hakan’a yapılan saldırı, basın özgürlüğüne yöneliktir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, benzerlerinin tekerrür etmemesi için geçici hükûmeti tedbir almaya davet ediyoruz.” dedi.

Semih Yalçın yazılı açıklamısında, 7 Haziran seçimlerinin 13 yıllık AK Parti iktidarına son vermesine rağmen, kurulan geçici seçim hükûmetinin tek başına AK Parti iktidarı gibi icraat yaptığını belirterek, “Geçici hükûmete rağmen kendini hâlâ 7 Haziran öncesinde sanan AKP, sanki iktidardan düşmemişçesine ülkeyi akıl almaz bir keyfilik ve kanunsuzlukla yönetmektedir. AKP teşkilatları da bundan cesaret alıp seçmen kitlesi, kamu kurumları, çeşitli kesimler ve bilhassa muhalefet üzerindeki mahalle baskısını devam ettirmektedir. AKP’nin, kamu kurumlarındaki keyfi uygulama, baskı ve kadrolaşması da sürmektedir.
AKP’nin keyfi tutumundan cesaret alan yandaş medya ve bir kısım partililer, kendilerine demokratik ve yasal yollardan muhalefet edenlerin üzerine gitmektedir. AKP’nin kendisini hâlâ iktidarda görerek takındığı tutuma ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da buna çanak tutmasına karşı çıkan bütün kesimler susturulmak, korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir.” ifadelerini kullandı.

"GEÇİCİ HÜKÜMETİ VE BİLHASSA AKP'Yİ YÖNETENLERİ UYARIYORUZ"

Geçici hükümetin tutumu yüzünden vatandaşın can güvenliğinin tehlikeye girdiğini dile getiren MHP’li Yalçın, şunları kaydetti: “Ortaya çıkan güvenlik açığından yararlanmak isteyen birtakım fırsatçılar; husumet duydukları kimselere saldırmakta, hınç alma yoluna gitmektedir. Bunun son örneği, gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırıdır. Geçici hükümeti ve bilhassa AKP’yi yönetenleri uyarıyoruz. 1 Kasım’da yeni bir tablo ortaya çıkıncaya ve halk iradesi sandığa yansıyıp kalıcı bir hükümet kuruluncaya kadar, iktidar oyunu oynamaktan vazgeçilmelidir. MHP, yazıları kendi fikirleri ve politikasıyla uyuşmasa ve bazı kalemlerin tutumundan rahatsız olsa da basının susturulmak istenmesine karşıdır. Ahmet Hakan’a yapılan saldırı, basın özgürlüğüne yöneliktir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, benzerlerinin tekerrür etmemesi için geçici hükümeti tedbir almaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim