Yalçın, yazılı açıklamasında MHP'nin, çok önemli bir toplumsal güç olan medyanın saygınlığına inanan, demokrasimizin sağlıklı işleyişinde basının icra ettiği fonksiyonun önemli olduğunu öteden beri savunan bir parti olduğunu bildirdi. MHP'nin medyayı; kamuoyunda halkın sözcülüğünü yapan ve siyasi faaliyetleri murakabe eden bağımsız bir güç olarak gördüğünü belirten Yalçın, "Bu itibarla, medya ile sağlıklı ilişkilerin kurulmasının önemi partimizin temsilcileri tarafından çeşitli vesilelerle dile getirilmektedir" dedi.

Her iş kolunda olduğu gibi, gazetecilik mesleğinin de bir takım ilkeleri bulunduğunu kaydeden Yalçın, "Basın ahlak ilkeleri içinde; şahıslar, müesseseler veya zümreler aleyhine iftira ve isnatta bulunulamayacağı hususu yer alır. Ayrıca dürüstlük ve hakkaniyet gazetecilik mesleğinin olmazsa olmazlarındandır. Medya organlarında kasıt ve kötü niyet içeren değerlendirme ve yaklaşımlar, gazetecilik etiğini çiğneyen, bu mesleğe yakışmayan eylemlerdir" dedi.

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

Yalçın, son dönemlerde MHP'yi milliyetçilik ilkelerine yeterince sahip çıkmamakla eleştiren yazılarıyla dikkati çeken Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar ve yazıları hakkında ağır sözlerle ithamlarda da bulundu.

Editör: TE Bilisim