Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'MHP'nin savunduğu milliyetçiliğin; ortak kültür, inanç ve coğrafya anlayışına dayalı olduğunu belirterek," Her türlü sığ kalıbı ve bilhassa da ırkçılığı reddeder.'' değerlendirmesinde bulundu.

MHP'li Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in açıklamalarını değerlendirdi. Terörle mücadelenin milli mutabakatla çözümlenmesi gereken bir mesele olduğunu aktaran Yalçın, ancak AK Parti’nin terörle müzakere sürecini ‘ben yaptım oldu’ inadıyla sürdürdüğünü iddia etti. Başbakan’ın hiçbir eleştiriye ve farklı fikre tahammülü kalmadığı savunan Yalçın, Başbakan ve onun sözcüleri, muhalefete karşı kin, garez ve nefret siyasetine hız verdiğini ileri sürdü.

AK PARTİ'NİN AÇILIMI..

MHP’nin savunduğu Türk milliyetçiliğinin, İslam’la şereflenmiş millet sevgisinden ibaret olduğunu ve bunu da AK Parti'nin bildiğini savunan Yalçın, AK Parti'nin bunu inkar ettiğini savundu. MHP'nin, AK Parti’nin açılım projesinin ardındaki teslimiyetçi, işbirlikçi ve ayrılıkçı planları deşifre ettiğini de ifade eden Yalçın, şunları belirtti: "MHP; AKP’nin yüzündeki demokrat ve millet temsilcisi peçesini kaldırmış, Kandilci çehresini ortaya çıkarmıştır. Bunun içindir ki AKP kurmayları, partimizi kamu vicdanında mahkûm etmek isteyerek, intikam almak hesabındadır. İktidar partisi, bölücü terör örgütünü memnun edecek anlaşmaları hayata geçiremeyeceğini gördüğü için, çareyi sinsi planlarına geçit vermeyen MHP’yi karalamakta bulmuştur.
Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: "MHP’nin savunduğu milliyetçilik; ortak kültür, inanç ve coğrafya anlayışına dayalıdır. Her türlü sığ kalıbı ve bilhassa da ırkçılığı reddeder. Bu yönüyle Türk milliyetçiliği, topraklarımızda yaşayan herkesi kucaklayan bir ideolojidir; ortak kimliğimizin tarifidir. Türk milliyetçiliği; etnik eğilimleri ortak bir paydada buluşturarak topluma mal olmuş bir fikriyattır. Onu milletimiz özümsemiş ve hayat düsturu hâline getirmiştir. Yalan ve iftiralarla milliyetçilik duygusunu halkın yüreğinden çıkarmaya AKP’nin gücü yetmeyecektir."
Editör: TE Bilisim