Demokrasimizin olağan işleyişinde bir siyasi partinin kapatılması çok istenen bir durum olmadığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, BeyazGazete. com’a konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın şunları ifade etti:

MHP'li Yalçın: Teröre destek veren bir daha asla siyaset yapamayacak

“MHP Türk demokrasisinin kurum ve kuralarına, gelenek ve teamüllerine sıkı sıkıya bağlı bir siyasi partidir. MHP parti kapattırmaya hevesli de değildir. Ancak öyle durumlar ve olaylar vardır ki parti kapatmak antidemokratik bir eylem değil, aksine demokrasinin selameti için elzem olur. HDP için durum tam da böyledir. Yani MHP’nin, HDP’nin kapatılması konusundaki ısrarı sebepsiz değildir. HDP, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne açıkça düşmandır, yıllardır devletin mücadele ettiği eli kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi kanadıdır ve bunu inkâr da etmemektedir. Siyasi Partiler Kanunu’nda bir siyasi partinin kapatma gerekçeleri sıralanırken âdeta HDP tarif edilmektedir. HDP devletin bağımsızlığına, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına, eşitlik ve hukuk devleti ilkelerine, millet egemenliğine, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine aykırı fiiller işlemektedir. HDP Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü üzerine değil; milletimizin et ve tırnak gibi ayrılmaz bir parçası olan bir etnik unsuru, Kürt kökenli vatandaşlarımızı ana gövdeden koparmak ve parçalamak üzerine siyaset yürütmektedir. Üstelik bu amacına silahlı eylem ve cinayetlerle, güvenlik güçlerimizi şehit ederek, halkın belli bir kesimini toplumun bütününe ve devlete başkaldırmaya teşvik ve tahrik ederek ulaşmaya çabalamakta. Bu eylemlerini gerçekleştirirken de yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan yardım almakta. HDP resmen, alenen vatana ve millete ihanet içindedir.’’

Bir siyasi partinin hangi şartlarda bir daha açılmamak üzere kapatılması gerektiği konusunda ise Semih Yalçın, ‘’Bunlar, bir siyasi partinin bir daha açılmamak üzere kapatılmasını gerektiren affedilmez suçlardır. Mesele HDP iken bir siyasi partiyi kapatmak hiçbir zaman bugünkü kadar anlamlı olmamıştır. Bütün bunları muhataplarımıza anlattığımızda eminiz ki bize hak vereceklerdir. MHP olarak Siyasi Partiler Kanunu’nda siyasi partilerin faaliyet alanı ve tarzı açısından daha net hükümler yer almasından yanayız. Ayrıca sözünü ettiğimiz suçları işleyen kişilerin bir daha asla siyaset yapmamasını sağlayacak açık düzenlemeler getirilmeli, yani bu konudaki hükümler hem tüzel hem de gerçek kişiler için caydırıcı olmalıdır’’ dedi.

“KAN SİMSARI, TERÖR MAKİNASI!”

HDP’yi kan simsarı terör makinesine benzeten MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, ‘’HDP, seçmenine ihanet eden ve farklı partilere oy veren iki seçmen komşuyu birbirine düşman eden bir örgüt. HDP, seçmenlerinin evlatlarını terörist hâline getirip onların kanları üzerinden siyaset yapan bir oluşum. HDP; hem parti örgütü elemanlarının hem de üyelerinin hayatını karartmakta, geleceğini yok etmektedir. HDP insan ve kan simsarı, terör makinesi olmuştur. Ancak varlıkları üzerinden kumar oynadıkları insanlar artık HDP’den bıktı, usandı. Diyarbakır annelerinin ve orada onlarla beraber bulunan babaların verdiği anlamlı ve cesur mücadele sayesinde, HDP’nin bütün pislikleri gözler önüne serildi. Aileler; dağa kaçırılan, eline silah verilerek hayatlarıyla oynanan çoğu henüz buluğ çağındaki çocuklarının akıbetinden korkuyor. Onlar evlatlarının terörist değil; öğrenci, çalışan, vatanına milletine faydalı gençler olarak kalmasını istiyor. Eğer HDP’nin kapatılması için bizim dışımızda bir girişimde bulunmaz ise üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek kapatma başvurusunda bulunacağız. HDP’nin, PKK çizgisindeki partiler silsilesinin son halkası olduğunu sokaktaki çocuklar bile biliyor. Biz, PKK’nın kanlı eylemleri ve kudurduğu partilerin örgütle iltisakı üzerine, KCK’nın çalışmaları üzerine sıkı bir çalışma yürüttük. “Makul süre” bekleyeceğiz ve gerektiğinde, zamanı geldiğinde harekete geçeriz’’ ifadelerini kullandı.

Yalçın ayrıca, ‘’Biliyorsunuz, kapatma davası Siyasi Partiler Kanunu’nun 99 ve 100. maddeleri uyarınca bir siyasi partinin, bu Kanun’un dördüncü kısmında yer alan hükümleri ihlâl etmesi sebebiyle veya Anayasa’da yazılı nedenlerle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılır. Kapatma davasının açılması üç şekilde olur: Birincisi re’sen, ikincisi Bakanlar Kurulu kararı üzerine Adalet Bakanının istemiyle, üçüncüsü de bir siyasi partinin talebi üzerine. Bu konuda takvim üç seçenekten birinin hayata geçmesiyle başlar. MHP olarak biz üçüncü şıkka gelmeden önceki adımların seyrine göre hareket edeceğiz.’’ dedi.

*Baskıyla oy devşirme dönemi kapandı *

Bir dönem terör örgütlerinin halka gözdağ vererek oy toplayanlara da seslenen Semih Yalçın, konuyla ilgili önemli mesajlar verdi. Yalçın, ‘’Bir zamanlar HDP/PKK’nın at oynattığı kırsalda ve kendi yasa dışı fiillerini silahla dayattığı dağlarda artık devlet otoritesi hâkim. HDP’nin il ve ilçelerde korkuyla baskıyla oy devşirme dönemi de kapandı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da HDP’ye oy veren seçmenler artık hür iradeleriyle sandığı gitme imkânına kavuştu. O bakımdan HDP’nin seçmenlerine ulaşmak, onlarla temas kurup siyasi tercihlerini Türkiye’nin selameti istikametinde değiştirmelerine müzahir olmak zor olmayacaktır.’’ diye konuştu.

Emperyalizmin taşeronu olduklarını ortaya koydu 

Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!

MHP Genel BaşkanYardımcısı Semih Yalçın, CHP’nin emperyalizmin taşeronu olduğunu ifade etti. Yalçın, ‘’CHP, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış odaklarla organik bağlar kurmuş durumda. CHP’den kopan ulusalcı grubun başındaki Muharrem İnce bile, “ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. ‘Ne işimiz var Libya’da?’ diyenlerle yolumu ayırıyorum.” sözleriyle partinin açık açık emperyalizmin taşeronu hâline geldiğini ortaya koydu. CHP’nin içerideki yol arkadaşlarına bir bakınız. Özellikle HDP ile kaderdaşlık etmesine bir bakınız. HDP, bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı… Eli kanlı örgüte eleman topluyor, şiddet eylemlerini yönlendiriyor. CHP de onun arkasında duruyor. CHP, bölücü başı Öcalan’ın taleplerini Meclise taşıyan parti… HDP’ye yaranmak ve yanında tutmak için demokratik özerklik vadetmekten çekinmeyen bir parti. Hangi hak ve yetkiyle bilinmez, Aladağ’dan arsa bağışlayıp milletin malını terör örgütüne peşkeş çekiyor. Türkiye’nin hiçbir iyi adımına destek vermeyip sürekli bozgunculuk yapıyor” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim