Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
MHP Malatya milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, iktidara gelmeleri durumunda 17-25 Aralık tarihleri arasını 'Yolsuzlukla Mücadele Haftası' ilan edeceklerini söyledi.

Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Tecde Mahallesi sakinleri ile Türk Ulaşım Sendika Başkanı Önder Akgül ve sendika üyelerini ziyaret etti. Arif Yıldız, burada yaptığı konuşmada, iktidara geldiklerinde devlet idaresini milletin bir emaneti olarak görüp öyle yöneteceklerini belirtti. Yolsuzluklara, rüşvete, yağmacılığa ve kayırmacılığa meydan verilmeyeceğini vurgulayan Yıldız, "Yolsuzluğu doğuran unsurlarla etkili bir mücadele yürütülecektir. Yolsuzlukları önlemek, yolsuzluklarla mücadelede etkin ve kalıcı politikalar üretmek ve ilgili kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlamak üzere, özerk bir ‘Yolsuzlukla Mücadele Kurulu’ oluşturacağız. Yozlaşmanın önlenebilmesini sağlamak için kamu yönetimini, sivil toplum, medya ve özel teşebbüsü kapsayacak temel ahlaki düzenlemeler yapılacaktır. Yolsuzluğun toplumumuzdaki olumsuz etkilerinin önlenmesi temiz kuşaklar yetiştirilebilmesi için her yıl 17-25 Aralık tarihleri arasındaki dönem ‘Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ ilan edeceğiz.” diye konuştu.

MHP iktidarında tüm çiftçilerin rahat nefes almasını sağlayacaklarını belirten Yıldız, çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacaklarını söyledi. MHP iktidarında çiftçiye büyük önem vereceklerini vurgulayan Yıldız, mazotun 1 lira 75 kuruş olacağını kaydetti. Yıldız şöyle devam etti: “Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız. Çiftçilerin ucuz elektrik kullanmalarını sağlayacağız. Elektrik fatura bedellerinin hasat dönemi fatura edilerek tahsil edeceğiz. Başta Malatya’nın temel ekonomik değeri olan kayısıya özel destekleme programı uygulayacağız. Kayısı milli ürünlerimiz arasında yerini alacak. Kayısıya fiyat garantisi vereceğiz. Böylelikle hem kayısı üreticimiz, hem Malatya’mız, hem de ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlamış olacağız. Kayısımız da hak ettiği değere kavuşacaktır. Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere girdilerinin KDVsini yüzde 1’e düşüreceğiz.”

Günümüzde yoksulluk sınırı altında memur maaşları, açlık sınırı altında da asgari ücretle çalışan milyonlar olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları söyledi: “Resmi rakamlara göre 11 milyon işsizimiz var. Tüm bunlar göz önündeyken birileri 1,5 katrilyonluk saraylarda oturuyor. Bu kadar işsizlik varken kendi çocuğunu danışman olarak alıyor ve 55 bin lira maaş veriyor. Memura ise yüzde 2.5 zam veriyor. İşte ülkenin geldiği durum bu. Bizler tüm bunları düzeltmek için iktidara geleceğiz. Allah kısmet eder, vatandaşlarımız da teveccüh ederse Milliyetçi Hareket iktidarında tüm bunları düzelteceğiz.”

Editör: TE Bilisim