Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra adayı Seyfettin Yılmaz, 13 yıllık AK Parti iktidarının toplumundaki manevi ve ahlaki değerlerin içini boşalttığını söyledi. Yılmaz, "Sözde muhafazakar bu hükümet döneminde uyuşturucu kullanım yaşı ilkokul çağına indi, güçlü aile yapısı bozuldu, zina suç olmaktan çıkarıldı, boşanmalar rekor düzeyde arttı, haram ile helal birbirine karıştı." dedi.

Seyfettin Yılmaz, Adana'nın Sarıçam ilçesindeki Kadirlililer ve Sumbaslılar Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ni ziyaret edip, yeni göreve seçilen Başkan Bayram Erdoğan ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. Seyfettin Yılmaz, Kürkçüler Göztepe Mahallesi’ne de gitti. Muhtar Gökmen Şahan ve köy sakinleriyle yüz yüze görüştü, sorunlarını dinleyen Yılmaz, siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Sarıçam’da yaşayan Kadirliller ve Sumbaslıların MHP’ye her zaman destek verdiğini belirterek teşekkür eden Seyfettin Yılmaz, yeni oluşan yönetim kuruluna başarılar diledi. Yılmaz, 13 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarının kendisine oy veren dinine, diyanetine bağlı insanları istismar ettiğini dile getirdi. Yılmaz, şöyle konuştu: "Sessiz yığınların sesi olacağız, fakir fukaraya, garip gurabaya sahip çıkacağız’ dediler. 28 Şubat zihniyetindeki yapılara karşı insanlarımızın ezilmişliğini, ötekileştirilmişliğini kullanarak iktidar oldular. Fakat son 4 -5 yılda o söylemlerden çıkarak çok farklı bir bünyeye büründüler. Son 1,5 yıldır da devletin yapısını değiştirecek bir çalışmanın içine girdiler. Halkımız geçim sıkıntısı içinde, işsizlik oranı yüzde 20’lerde, genç işsizlerin oranı yüzde 30’lara dayanmış, taşeron işçiliği ahtapot gibi ülkemizin her yanını sarmış durumdadır. Sosyal patlamaya ramak kalmış durumda. Türkiye’nin ekonomik göstergelerine baktığımızda, şuan itibarıyla sürdürülebilir bir yapıdan çıkmış vaziyettedir. 2002’de 200 milyar dolar olan iç ve dış borcumuz, 840 milyar dolara çıkmış. Cari açık 50 milyar lira civarında. Dış politikada sıfır sorun diyenlerin bugün geldikleri nokta ortada."

AK Parti dönemindeki esas önemli unsurun ‘muhazakar hükümetiz’ diyerek, manevi ve ahlaki değerlerin içinin boşaltılması olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bugün 13 yıldır muhafazakar hükümet döneminde, devletin resmi kayıtlarıyla söylüyorum; uyuşturucu kullanımı ilkokul çağlarına düşmüş, yüzde 1750 oranında artmış. Bu muhafazakar hükümet döneminde boşanmalar patladı. Biliyorsunuz, güçlü aile yapısı bir milletin ayakta kalmasını sağlayan en temel unsurdur. Bu hükümet zamanında boşanmalar yüzde 1500 artmış. Zinanın suç olmaktan çıkarıldığı bir süreçte fuhuş oranı yüzde 1000’leri geçmiş. İşte bu rakamlar değerlerimizin içinin boşaltıldığını gösteriyor. Haramla helalin birbirine karıştığı, ülkeyi soymayı mübah sayan fetvaların verildiği, insanı değerlerimizin içinin boşaltıldığı bir süreç yaşanıyor. Bunun telafisi gerçekten zordur. Diğerlerini çözersiniz, ekonomiyi, dış politikayı, şunu, bunu ayarlarsınız, ama toplumsal değerlerin aşınmasını engellemekte zorlanırsınız. Bu nedenle 7 Haziran seçimleri Cumhuriyet tarihinin en önemli, en kritik seçimidir." sözlerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim