Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Barış Güler ve Süleyman Aslan’ın 17 Aralık operasyonuyla evlerinden bulunan paraların faiziyle kendilerine iade edilmesine tepki gösterdi. Yılmaz, “Devlet eliyle kara para aklandı.” dedi.

MHP’li Yılmaz, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın, 17 Aralık operasyonu sırasında evlerinde bulunan ve adli emanetçi olarak bankada tutulan paraları, takipsizlik kararına yapılan itirazın reddi üzerine yasal faiziyle birlikte kendilerine iade edileceğini hatırlatarak, “Bu iade kararı devlet eliyle kara para aklamadır.” dedi.

Yılmaz ayrıca şunları söyledi: “17 Aralık operasyonuyla, Barış Güler’in evinde 400 bin TL, 300 bin Euro ve 100 bin dolar, Süleyman Aslan’ın evinde ise ayakkabı kutularında 2,5 milyon dolar ve 1,5 milyon Euro’ya el konulmuş fakat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 10 Kasım 2014’te takipsizlik kararı vermişti. Şimdi de bu paralar faiziyle taraflara iade edilecek. Peki, Ermenek maden ocağında hayatını kaybeden oğlunun cenazesindeki yırtık ayakkabılı Recep Gökçe’ye, yine madende ocakları sönen 301 insanımıza neyi iade edeceksiniz?”

“Bu paralar sözde Osmancık’ta İmam Hatip Lisesi yapımında kullanılacaktı. Şimdi faiz parasıyla imam hatip mi yaptıracaksınız?” diye soran Yılmaz, “Kayıt dışı olduğu için bankaya yatırılmayan evlerde dev çelik kasalarda, ayakkabı kutularında saklanan paralara şimdi bir de mükafat gibi faiz ödenecek. Artık rahat rahat bankaya da yatırırlar bu paraları. Kimse bu paranın hesabını sormayacak. Çünkü devlet eliyle paralar aklandı. Ancak MHP olarak bu olayı unutturmayacak ve takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim