Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözlerine tepki gösterdi. Seyfettin Yılmaz, Çelik’ten AK Parti’nin terör örgütüyle yaptığı koalisyonun hesabını vermesini istedi.

Yazılı bir açıklama yapan Seyfettin Yılmaz, “AKP’nin partimize yönelik iftira, fitne ve nifak mesaisi aralıksız devam etmektedir. Son olarak Ömer Çelik, koalisyon süreciyle ilgili Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi hedef almıştır. MHP olarak ‘hayır’ dediğimiz ne varsa Türk milletinin hayrınadır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de yaşayan en dürüst devlet adamıdır. Yüce Türk Milleti kimin ne olduğunu gayet iyi bilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Seyfettin Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon kurulması için asgari zeminin AK Parti tarafından oluşturulmadığını vurgulayıp tepkisini şöyle dile getirdi: “Biz iktidar olmak için Türk düşmanlarına payanda olmadık, hiçbir zaman da aklımızdan geçirmedik. Partimiz, koalisyon sürecinde Anayasa’nın ilk dört maddesine sahip çıkma noktasında büyük hassasiyet göstermiştir. Milliyetçi Hareket, koalisyon görüşmesinde ihanet sürecinin bitmesini, hırsızların, rüşvetçilerin yakasına yapışıp, 17-25 Aralık’ın hesabının sorulmasını, Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’yı ihlal etmemesini, parlamenter demokrasi ve kuvvetler ayrımının korunmasını istemiştir. AKP ise bu ilkeleri konuşmayı dahi denememiş, koalisyona hayır denmiştir. Şimdi aynı partinin sözcüsü, Genel Başkanımıza yönelik boyunu aşan laflarla tam bir aymazlık örneği ortaya koymaktadır. Ey Ömer Çelik! Sen önce 8 yıldır askerimizi, polisimizi katleden terör örgütüyle koalisyon yapan, bebek katili Abdullah Öcalan’ın 10 maddesine evet diyenlerle, Milliyetçi Hareket’in devletin bölünmez bütünlüğü ile ilgili öne sürdüğü 4 şarta hayır demesinin hesabını ver.”

Editör: TE Bilisim