Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, 'istifa ve güvenlik zafiyeti' sorusuna Adalet Bakanı Kenan İpek'in gülmesi, İçişleri Bakanı Selami Altıok'un da 'güvenlik açığı yoktur' şeklindeki cevaplarına tepki gösterdi. Yurdakul, "Vatandaşlara 'bu da mı fıtratta var diyeceksiniz. İstifa etmek bir erdemliktir. Başbakan, İçişleri Bakanı ve MİT Başkanı istifa makamını kullanınız." dedi.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında Antalya'da bulunan Ahmet Selim Yurdakul, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya ve MHP Antalya Milletvekili adayı Güray Parlak'la birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündemi değerlendiren Yurdakul, 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan koalisyon sürecine de değindi.

AK Parti'nin kendilerine koalisyon kurmak için değil, azınlık ya da seçim hükümetini kurma teklifiyle geldiğini hatırlatan MHP Genel Başkan Başdanışmanı, görüşmenin ardından yapılan açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara'da 'barış' mitingine yapılan bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yurdakul, "Bir gazeteci 'Güvenlik zafiyeti var mı?' diye sordu. İçişleri Bakanı 'Hayır güvenlik zafiyeti yok' dedi. Ülkenin başkentinde 97 kişi vatandaşımızı hayatını kaybediyor. 503 yaralı var. İçişleri Bakanı olarak 'Güvenlik zafiyeti yok diyorsun'. Peşinden diyor ki 'İstifa etmeyi düşünüyor musun? 'Hayır' diyor. Bu nasıl pişkinliktir. Yanında Adalet Bakanı da ne yapıyor biliyor musunuz? Gülüyor soruya. Sizde hiç Allah korkusu yok mu? Hiç vicdan yok mu? Oradaki vatandaşlarımıza, yakınlarına, Türk milletine ne diyeceksiniz? 'Bu da mı fıtratta var diyeceksiniz?' Ülkenin başkentine kadar terör girmiş. Ülkemizin dirliği ve birliği ortadan kaldırılmak isteniyor. Siz hala ne diyorsunuz. İstifa etmek bir erdemliktir. İstifa makamını kullanınız. Sayın Başbakan, İçişleri Bakanı, MİT Başkanı." dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşme talebini neden kabul etmediğini de açıklayan Yurdakul, "Çünkü Davutoğlu sen teröre karşı zafiyetin sorumluluğunu almıyorsun. Bu ülkenin Başbakanı'sın sen. Teröre karşı bu zafiyetini alacaksın önce." diye konuştu.

"ERDOĞAN GAZETECİLER ÜZERİNDE BASKI KURUYOR"

Ahmet Selim Yurdakul, Türkiye'de son yıllarda sıkça yaşanan gazetecilere yönelik tehdit ve tutuklama olaylarına da değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazeteciler üzerinde baskı kurduğunu belirten Yurdakul, şunları kaydetti: "Tutuklu gazeteci sayısı ne kadar çok. Cumhurbaşkanı'na bir şey söylerken ufak yanlış bir kelime ifade ediyorsunuz hemen soruşturma, araştırma açılıyor. Twitter'da birşey yazıyorsun hemen soruşturma hapis cezası."

Editör: TE Bilisim