Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, partisinin HDP ve AK Parti ile koalisyon hükümeti kurabileceği yönündeki haberlerle ilgili olarak, "MHP'nin adı geçen siyasi partilerle ittifakı gündemde asla söz konusu değildir." dedi. Büyükataman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un, "CHP, MHP, HDP koalisyonunda MHP İstanbul milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na başbakanlık verilmek isteniyor" iddiasına ise "Gülüp geçmek lazım. İnsanda utanma sıkılma olması lazım, milleti aptal yerine koymasınlar." şeklinde değerlendirme yaptı.

MHP Bursa Seçim İletişim Merkezi'nin açılışına katılan İsmet Büyükataman, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Son günlerde partisinin bazı partilerle koalisyon kurabileceği yönündeki haberleri değerlendiren MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, şunları kaydetti: "Vatandaşın MHP'ye yönelişini gören bir takım mihraklar sistemli bir şekilde geçmiş seçimlerde örneğine şahit olduğumuz gibi bir yandan düzmece anketlerle kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyorlar. Öte yandan tek başına iktidar iddiasını hafifletmek, buna gölge düşürmeye yönelik koalisyon söylemlerini servise başladılar. MHP'nin hiçbir siyasi partiyle koalisyon yapmak gibi hedefi niyeti söz konusu değildir. Israrla ve inanarak ifade ediyorum; 7 Haziran seçimlerinde artık 46 şerefli yılını geride bırakan MHP'yi, bu necip millet tek başına iktidar sorumluğunu emanet ederek deneyecektir. Biz bu sorumluluğu üstlenmeye hazırız. Yapılan haberlerin de kasıtlı, maksatlı ve zihin bulandırmak maksadına matuf olduğuna özellikle vatandaşlarımızın dikkatine sunmak istiyorum."

Özellikle HDP ile koalisyon kurabilecekleri yönündeki haberlerin kasıtlı servis edildiğini öne süren Büyükataman, "Kimin hangi niyetle servis ettiğinin bir anlamı yok. MHP'ye yönelişin önünü almaya yönelik projeler. Kendi gündemlerinde böyle bir niyet içerisinde olabilir, böyle hesap içerisinde olabilirler, hatta kendilerinin tek başına iktidar olmaları mümkün olmadığı için MHP'nin önünü almak adına tezgah içerisinde kendilerine tevdi edilen rolün gereğini yerine getiriyor olabilirler. Kimin hangi hesap içerisinde olduğu hiç önemli değil, bu işin asli sahibi milletimizdir." dedi.

AK PARTİ VE HDP'YE KAPILARI KAPATTI

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada "CHP, MHP, HDP koalisyonunda MHP İstanbul milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na başbakanlık verilmek isteniyor" iddiasını gündeme getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un açıklamalarına da cevap veren Büyükataman, "Gülüp geçmek lazım. MHP'yi HDP ile yanyana koyan bu aklı evvel yıllardır sözde çözüm diye milletimize azmettirmeye çalıştıkları bu ihanet yolculuğunda kol kola birlikte geziyorlardı. PKK ile PKK'nın temsilcisi HDP ile önce kapalı kapılar ardında daha sonra gizleme ihtiyacı duymadıkları ihanet yolculuğunda yan yana yürüyorlar. İnsanda utanma sıkılma olması lazım, milleti aptal yerine koymasınlar. Bu necip millet kim kiminle ititfak halinde kapalı kapılar ardında pazarlıklar yürütüyor, bunu yakından biliyor. MHP'nin adı geçen siyasi partilerle itt fakı gündemde asla söz konusu değildir." diye konuştu.

Büyükataman, kürsüde bina önünde toplanan partililere de seslendi. İsmet Büyükataman şöyledevam etti: "Biz bu toprakları kolay yurt yapmadık. Bu zamana kolay gelmedik. Bu devleti kolay kurmadık. Yandaş anketlerle gündem saptıranlara algı operasyonlarıyla iradelere ipotek koymaya çalışanlara emanet edecek artık hiçbir şeyimiz yoktur. Yüzyıllarca köken ve mezhep ayrımı yapmadan can verdik, kan döktük, bedel ödedik, şehit düştük, bayrağa kefen niyetine sarılarak vatan için göğsümüzü siper ettik."

Yapılan duanın ardından MHP Bursa Seçim İletişim Merkezi törenle açıldı.

Editör: TE Bilisim