Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanlığı görevinden alınan Hasan Kaya, "Biz Yunanistan’dan mı geldik? Ömrümü, gençliğimi en güzel günlerimi bu davada harcadım.” diyerek karara tepki gösterdi. Kaya, parti genel merkezinden gelen yazı üzerine teşkilatı kapattıklarını söyledi.

        Partililerle birlikte il binası önünde basın toplantısı düzenleyen Hasan Kaya, MHP Merkez Yönetim Kurulu kararı ile parti il teşkilatının kapatıldığını duyurdu. Kaya, parti kongresinde MHP Genel Başkanlığı’na aday olan Koray Aydın’a destek verdikleri için görevden alındığını savundu.

        İl teşkilatının kapatılma kararına “Allah aşkına, bu milliyetçilik mi, bu ülkücülük mü, bu demokrasi mi?” sözleriyle tepki gösteren Hasan Kaya, haksızlığa ve adaletsizliğe uğradıklarını ifade etti. Göreve geldiğinde çok baskılar gördüklerini anlatan Kaya, “Konya Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı bütün delegeleri, ilçe başkanlarını tehdit etti. Ama ülkücü irade o çekişmeli kongrede ben ve ekibimi yönetime getirdi. İlçe başkanlarımız ve delegelerimizle çalışma yapmamız gerekiyordu. Ama o genel başkan yardımcımız, ilçe başkanları ve belediye başkanlarına 'Bunlar meşru değil, bunların toplantısına gitmeyeceksin' dedi ve çok arkadaşlarımız gelmedi. Kalpleri buradaydı ama baskı neticesinde gelmediler.” dedi.

        İsim vermeden gördükleri baskıları anlatmaya devam eden Hasan Kaya, “Genel Başkan Yardımcımız ve Konyalı Milletvekili, bir gün olsun il teşkilatına gelmedi. Bayramlaşmayı il merkezinde değil 10-20 kişiyle ilçelerde kutladılar.” açıklamasında bulundu.

        Büyük kongrede Koray Bey’i destekledikleri için alınan kararın hukuken, ahlaken ve siyaseten hiçbir makul yanı olmadığını ifade eden Kaya şunları söyledi: “Çünkü biz seçildiğimiz günden itibaren Genel Başkanımız randevu vermedi. 10 defa aradık, randevu vermedi. Ve adaylar arasında Koray Bey’e destek vermeye karar verdik. O arkadaşımız da bu partiye hizmet etmiş, bu partinin birinci sıra milletvekili olan bir arkadaşımızdır. Ve kanaatimiz bugün görevden alınmamızın nedeni budur. Dün öğleden sonra bir yazı geldi. Yazıda, yeni teşkilat kuruluncaya kadar parti kapatılmıştır. Biz Yunanistan’dan mı geldik değerli arkadaşlar? Biz nereden geldik? Ömrümüzü, gençliğimizi her şeyimizi bu yolda verdik. Beni medenice al. Ama bu partiye hele hele MHP’nin kalesi olan Konya’da kapatmak, bütün ülkücülerin ve dava arkadaşlarımın yüreğine ateş düşürdü. Ama maalesef partimiz kapandı.”

        ‘KARARA DAVA AÇMAYACAĞIZ’

        Dün alınan kapatma kararı nedeniyle basın açıklamasını dışarıda yaptıklarını ifade eden Kaya, “İlk defa böyle bir sistem uygulandı. Hatta bazı arkadaşlarımız 'mahkemeye verelim, idari mahkeme hemen bu genelgeyi durdurur' dediler. Biz partimizi mahkemeye vermeyiz. Bize gelen yazı, 'Tüzüğümüzün 34. Maddesine göre teşkilat yapılanması oluncaya kadar parti kapatılmıştır.' Biz de partiyi kapatıyoruz. Partinin kapatıldığı yazıyı asacağız. Bizden sonra göreve gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum.” diye sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilisim