Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
 Yerel seçimlere tam bir sene kala siyasi partilerde hazırlıklar başladı. Mart 2014’te düzenlenecek olan yerel seçimler öncesi seçmene giderek oy almaya çalışacak siyasi partiler titiz bir şekilde yol haritalarını çıkarmaya koyuldu.

MHP’nin de yerel seçimde izleyeceği yol haritası belli oldu. MHP’nin yerel seçimlere ‘genel seçim’ havasında hazırlandığı gözlenirken, teşkilat görüşleriyle anketlerin örtüştüğü yerlerde adaylar şimdiden açıklanmaya başladı.

Akşam gazetesinden alınan bilgiye göre, MHP’nin yerel seçim hedefi ‘9 ışıkta 9 büyükşehir.’ MHP 9 büyükşehir belediyesini alarak merhum Alparslan Türkeş’in 9 ışık doktrinini tam olarak hayata geçirmeyi hedefliyor.

9 IŞIKTA 9 BÜYÜKŞEHİR

MHP’nin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in 9 ışık doktrinini şiar edinen parti, 9 ilde büyükşehir de söz sahibi olmak için yoğun çalışmalar yapıyor. MHP'nin geleneksel olarak güçlü olduğu Adana, Antalya, Hatay, Mersin’i kesin olarak almak isteyen MHP’nin kazanmayı istediği diğer büyükşehirler ise Ankara, Aydın, Sakarya, Samsun, Kocaeli.

TEŞKİLATLARA İNİSİYATİF TANINDI

2009'da en iyi oy alınan yerler, az farkla kaybedilen belediyeler, parlamento dışı partilerden seçilen belediye başkanları gibi istatistiki çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor. Adaylar konusunda da teşkilatlara inisiyatif tanındığı öğrenildi. "Üzerinde ittifak ettiyseniz adayınızı getirin, açıklayalım" diyerek örgütlere mesaj veren MHP Genel Merkezi, nisan ayında bazı illerde belediye başkan adaylarını açıklayacak. Partinin yerel seçimlerde kullanacağı seçim şarkısı da belirlendi.

“MHP’Lİ BELEDİYE NASIL OLMALI?”

30 Mart'ta belediye başkanlarıyla Antalya'da toplanacağı bildirilen MHP yönetimi, yerel yönetimlerden gelen raporlar doğrultusunda başkanların karnelerini verecek. Burada ayrıca partinin yerel seçim stratejisi paylaşılacak ve “MHP'li bir belediye nasıl olmalı?” sorusu yanıt bulacak.

Editör: TE Bilisim