Başbakan Erdoğan'ın Atatürk'e laf söyleyemediği için sürekli İnönü'yü eleştirdiğini iddia eden İnce, Başbakan'ın asıl derdinin Atatürk olduğunu söyledi.

BAŞBAKAN 5000 POLİSLE GİRDİ

Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...

Malatya'da CHP İl Örgütü tarafından 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 39'uncu ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen 'İsmet İnönü ve Demokrasi etkinliği'nde konuşan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İnce, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yaşanan olayları hatırlatarak, "ODTÜ'ye 500 puanla girilir, ama Başbakan 5000 polisle girdi" dedi.

ASIL DERDİ ATATÜRK

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği İsmet İnönü'yü anma etkinliğinde konuşma yapan Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Erdoğan'ın İsmet İnönü'yü Hitlere benzettiğini hatırlatan İnce, "İsmet Paşa üzerinde bir tarih sorgulaması yapılıyor. Kendine göre bir tarih yaratma çalışmasına girmiş. Neden sürekli İsmet Paşa'ya laf ediyor. Neden biliyor musunuz? Şimdilik Atatürk'e laf edemediği için İsmet Paşa'ya ediyor, asıl derdi Atatürk" diye konuştu.

ÇOK PARTİLİ SİYASETİ İNÖNÜ'YE BORÇLUYUZ

İsmet İnönü'nün ülkeye kazanımlarını anlatan İnce, onun sayesinde çok partili döneme geçildiğini ve bu sayede bugün Mecliste yer aldığını belirtti. İnce, şu an Türkiye'de çok partili siyasetin olmasının İsmet İnönü'ye borçlu olunduğunu ifade etti. İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu ülkede kayıkçının oğlu Başbakan, tornacının oğlu Cumhurbaşkanı olmuşsa, bunlarda birazcık vefa olsaydı, bunlarda biraz tarih bilinci olsaydı, cumhuriyete sahip çıkmak derdi olsaydı, günde beş vakit Atatürk'e, İnönü'ye ve Cumhuriyet Halk Partisine dua ederlerdi. Bunları ne kadar eğitirseniz eğitin, bunların cibilliyetinde cumhuriyet düşmanlığı vardır."

ACEMİ ŞANZIMANI DAĞITTI

Son zamanlarda Cumhuriyet'in ortadan kalkacağı yönünde bazılarının tedirginlik içerisinde olduğunu belirten İnce, böyle bir durumun asla söz konusu olmayacağını ve Cumhuriyet'in zorunlu bir mola verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerini sürdüren İnce, "Kendisini usta zanneden acemi şanzımanı dağıttı ve yanındaki çırakları ile birlikte direksiyonu ABD'ye verdi. Vitesi AB'ye verdi, şanzımanı da dağıttı" dedi.

KEFENSİZ YATANLARIN TORUNLARIYIZ

Camilerin ahır yapıldığı iddiaları ile de ilgili konuşan İnce, 2'nci Dünya savaşı sırasında Almanların tüm Avrupaya saldırdığını bu sırada İsmet İnönü'nün de Trakya'daki insanları boşalttığını bu nedenle kullanılmayan camilere de saman konulduğunu ifade etti ve "Ama o samanların içi silah doluydu silah. Olur da düşman gelirse ülkeyi savunmak için yapılmıştı. Bunun neresi yanlış" diye konuştu. Erdoğan'ın dile getirdiği 'Biz kefenimizle buraya geldik' söylemine de değinen İnce, "Biz CHP'liler Çanakkale'de kefensiz yatanların torunlarıyız biz. Biz bu toprakları Allah Allah nidaları ile aldık, ama onlar Allah Allah diyerek satıyorlar" dedi.

Editör: TE Bilisim