Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 'ana dil' görüşmeleri sırasında, 'Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz.' sözlerine Eskişehir’den ‘eşit vatandaşlık’ ilkesiyle cevap verdi. Mumcu, “Çok iyi bilinmektedir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş harcında ülkede yaşayan herkesin eşit vatandaş olması ilkesi vardır. Ayrılıkçı terörün hedefi ise ülkemizdeki ulusal birlik ruhunu yok etmek ve kardeşi kardeşe kırdırmaktır.” dedi.

        Eskişehir'de CHP’li Merkez Tepebaşı Belediyesi, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi tarafından ‘Uğur Mumcu'yu Anma Töreni’ düzenlendi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenin onur konuğu ise TBMM Başkanvekili ve Uğur Mumcu'nun eşi CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu oldu. ÇGD Eskişehir Şubesi'nden 'Yılın Siyasetçi Ödülü'nü alan Güldal Mumcu, eşi Uğur Mumcu’nun yıllar önce teröre karşı söylediği sözleri hatırlattı, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

        "TERÖRÜN ANA AMACI VATANDAŞLARI VE ULUSLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEKTİR"

        Güldal Mumcu, terörün bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Terörün ulusal ve uluslar arası bağlantıları olduğuna değinen Mumcu, “Terörün uluslararası ve ulusal bağlantıları vardır. Terör etnik kimliği, dini, ideolojiyi kullanır. Tehdit, baskı, korku yaratarak toplumları sindirmeye çalışır. Hangi nedenle olursa olsun terör olaylarının yanında olmak bu insanlık suçuna ortak olmak demektir.” şeklinde konuştu.

        Terörün ana amacının ülkelerin vatandaşlarını ve ulusları birbirine düşman etmek olduğunun altını çizen Mumcu, şöyle konuştu: “Terörün arkasındaki çıkar çevreleri bu düşmanlıktan hem siyasi hem de ekonomik kazanç sağlarlar. Kendi ülkesinde gerçekleştirilen terör saldırılarını gerekçe yaparak, dünyayı kaosa sürükleyen ve milyonlarca insanın kanına giren küresel çıkar çevreleri var. Bu çevreler, kendi ülkeleri dışında meydana gelen terör saldırılarının önlenmesi için ise işbirliği bir yana çıkarları gerektirdiğinde tereddüt etmeden o terörü desteklemektedir; çok zorda kalınca da kupkuru, soğuk, ruhsuz kınama mesajlarıyla yetinmektedirler.”

        "TERÖR OLAN ÜLKELERDE PARLAMENTOLARIN DEMOKRASİYE SAĞLIKLI KATKI VERMESİ ZORDUR"

        “Teröre kurban verdiklerimiz, ulusal birlik ve bütünlüğümüzü yok etmekten yarar uman, bu amaçla kan dökmeye doymayan güçlerin gök ekin gibi biçtiği ve acısını yüreğimizde derinden hissettiğimiz çocuklarımız, kardeşlerimiz, sevdiklerimiz, eşlerimizdir.” diyen Mumcu, terörün hâkim olduğu ülkelerde parlamentoların demokrasiye sağlıklı katkı vermesinin zor olduğunu vurguladı.

        Terörün demokrasinin düşmanı olduğunu belirten Mumcu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 'ana dil' görüşmeleri sırasında, 'Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz.' sözüne de cevap verdi. Mumcu, şöyle dedi: “Terörün hâkim olduğu ülkelerde parlamentoların demokrasiye kendilerinden beklenen sağlıklı katkıyı vermesi çok zordur. Terör demokrasinin düşmanıdır. Çok iyi bilinmektedir ki Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş harcında ülkede yaşayan herkesin eşit vatandaş olması ilkesi vardır. Ayrılıkçı terörün hedefi ise ülkemizdeki ulusal birlik ruhunu yok etmek, kardeşi kardeşe kırdırmaktır. Gözlerimiz kör değilse bu gerçekleri görmek, kulaklarımız sağır değilse terör nedeniyle yitirdiklerimizin yakınlarının çığlıklarını duymak, ellerimiz varsa bu oyunu boşa çıkarmak için kardeşliğe uzatmak zorundayız. Siyasetin ve siyasetçinin görevi halkın birliği için çalışmak, kardeşliğe uzanan elleri güçlü kırmaktır.”

        Terör nedeniyle yakınlarını kaybedenlerin çığlıklarını duymak ve elleri kardeşliğe uzatmak zorunda olduklarını kaydederek, "Siyasetin ve siyasetçinin görevi halkın birliği için çalışmak, kardeşliğe uzanan elleri güçlü kırmaktır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim