‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
MHP 21. Dönem Milletvekili Salih Erbeyin, Bank Asya'ya düzenlenen operasyonu kınayarak, ülke ekonominse yapılan en büyük darbe olduğunu söyledi. Sermayesi en güçlü üç özel bankadan biri olan Bank Asya'nın yönetiminin, algı oluşturmak amacıyla BDDK tarafından görevden alınmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Kararın açıklanmasından hemen sonra binlerce vatandaş, Türkiye genelindeki Bank Asya şubelerine akın ederek para ve altınlarını yatırmaya devam ediyor. Denizli’de de bu desteğe, vatandaşların yanısıra siyasiler de ilgi gösteriyor.

'VATANSEVERLİKLE BAĞDAŞMAZ'

MHP eski milletvekili Salih Erbeyin, Avustralya'nın Sidney şehrinden telefon eden müvekkilinin isteği üzerine başka bankada olan parasını çekerek Bank Asya’ya yatırdı. Bank Asya Denizli Şubesi'ne giden Erbeyin, sırada bekleyen müşterilere birer karanfil dağıtarak destekleri için teşekkür etti. Bank Asya’ya yapılan operasyonu kınadığını belirten Erbeyin, “Bank Asya, Türkiye'deki bütün değerli bankalar gibi Türkiyemiz'e hizmet eden bankadır. Varsa bir hukuksuzluk tespit edilir, yetkili makamlar açıklama yapar, ondan sonra kamuoyu bilgilendirilir, ondan sonra yapılır ancak, 'ben yaptım oldu' mantığıyla bir geceyarısı terörist ini basar gibi bu işin yapılması doğru değildir. Hukuk devletinde, her şey hukuk çerçevesinde yürümek zorundadır. Sayın Cumhurbaşkanı bir ara, 'Kobani düştü' dedi, düşmedi. 'O banka battı' dedi, batmadı ama anahtarını gece polislerle almak istiyor. Bu, ülke ekonomisine yapılan en büyük darbedir. Bu, vatanseverlikle bağdaşmaz.” dedi. Bank Asya’ya yapılan operasyonda farklı amaçlar olduğunu belirten Salih Erbeyin, “Buradaki amaç bizce şudur: Nasıl Alo Fatih’leri gördük, Bank Asya kanalıyla bağımsız basın kuruluşlarına yeni Alo Fatih'ler oturtma gayretidir. Bunun örneğini ATV’de gördük, Show TV’de gördük, Sabah Gazetesi’nde gördük. İnşallah Türk milletinin duası ve özverisi, yeni Alo Fatih’lere engel olacaktır.” diye konuştu.

Bank Asya’ya müvekkilinin isteği üzerine geldiğini vurgulayan Erbeyin, “Avustralya Sidney’den müşterim beni sabah aradı, ‘Sayın vekilim, benim sizdeki kiralardan gelen paramı Bank Asya’ya yatırır mısın?’ dedi. Ben de müvekkilim, müşterimin bu telefonu üzerine diğer bankadan parasını çektim, buraya yatırıyorum. Doğru da yaptığını düşünüyorum. Zaten kendi hesabım var.” şeklinde konuştu. Bank Asya Denizli Şube Müdürü Osman Kiriş de desteğinden dolayı Erbeyin’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim