Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
ABD Başkanı Özel Temsilcisi General John Allen ve özel temsilci yardımcısı Büyükelçi Brett McGurk, IŞİD’i geriletmek ve yenilgiye uğratmak amacıyla sergilenen ortak çabalar konusunda Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Ankara’da görüştü. ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada dün akşam ki görüşmenin yapıcı bir ortamda gerçekleştiği vurgulandı.

Büyükelçilikten verilen bilgiye göre; General Allen, Türkiye’nin, incelemeler sonucunda belirlenen Suriye muhalefetine yönelik eğitim desteğini memnuniyetle karşıladı, Türkiye’nin son dönemde sınır güvenliğini artırma ve yabancı savaşçıların akışını kısıtlamaya yönelik faaliyetlerine dikkat çekti ve şiddet nedeniyle yerlerinden olan Suriyeli ve Iraklı mültecileri ağırlamadaki cömertliğinden ötürü Türkiye’ye teşekkür etti. General Allen, ABD’nin Esad’a ilişkin pozisyonunun değişmediğini yineledi.

Açıklamada, "ABD, Esad’ın tüm yönetim meşruiyetini yitirdiğine, Suriye’de Esad yönetimi altındaki koşulların IŞİD ve diğer terörist grupların ortaya çıkmasına yol açtığına ve Suriye’deki ihtilafa Esad’ın içinde yer almadığı, müzakere edilmiş bir siyasi sonuç bulunması için arayışların sürdürülmesi gerektiğine inanmaktadır." denildi.

General Allen, Büyükelçi McGurk ve Müsteşar Sinirlioğlu, IŞİD ile mücadele konusunda ABD ve Türkiye arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi için yapılabilecekleri de ele aldı. Söz konusu hususlarda diyalogun ilerletilmesine bağlılıklar vurgulandı.

Editör: TE Bilisim