MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de 12 yıldır iş başında bulunan iktidarın, Türkiye’nin bütünlüğüne ve birliğine Kandil/İmralı hattı gibi baktığını ifade etti. HDP’lilerin sızdırdığı bilgilere göre, Öcalan’ın müzakere taslağında kadın cinayetlerinden ekolojik katliamlara, Anayasal, yasal değişiklikler, özerklikler, genel af da olduğunu dile getiren Yeniçeri, paraların yolsuzluk soruşturması kapsamında iade edilmesini değerlendirdi.

Konuya ilişkin gazetenin başlıklarını gösteren Yeniçeri, bavullarla paraların götürüldüğünü söyyedi. "Yolsuzluk Türkiye’de bundan böyle devletin koruması altındadır." diyen Yeniçeri, "Türkiye’de yargı büyük yolsuzlukların delip geçtiği, küçüklerinse takılıp kaldığı tel örgüsüne dönmüştür. Her yanı dökülen, her tarafı sorgulanan bir yargıyla Türk halkı karşı karşıyadır." diye konuştu.

Meclis Soruşturma Komisyonu'nu eleştiren Yeniçeri, 23 Aralık tarihinde bavulların içinde bu paralar faiziyle birlikte sahiplerine iade edildiğini hatırlattı. Reza Zarrab’ın sağ kolu Abdullah Happani, adliye binasındaki banka şubesine giderek parasına işleyen 29650 Lira, 550 dolar ve 7600 Euro faizi Kızılay’a bağışladığını dile getiren Yeniçeri, "Kesinlikle Kızılay'dan bundan sonra kan almayınız. Kanların içine mutlaka bir mikrop karışmış demektir. Karışmasa bile manen faiz haramdır. Dolayısıyla haram kanla helal kanınızla haram hale gelir." ifadelerini kullandı.

Soruşturma komisyonundan ne karar çıkacağını bazılarının merak ettiğini belirten Yeniçeri, "Halbuki ortada merak edilecek bir şey kalmamıştır. Komisyonun kararı daha dünden belliydi. AKP var gücüyle milletin parasını yedirmeye, adamlarını da yedirmemeye çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bu zatlara 'devlet yolsuzluk övünç madalyası' verirse şaşmayın. Ancak bakanlıktan istifa etmek zorunda kalanlara, Türkiye’nin cari açığının önemli bir kısmını kapatanlara gelinen aşamada hükümetin en azından bir özür borcu vardır. Öcalan’la hükümetin yaptığı gibi yolsuzlarla da müzakereler başlamalıdır. Bu muhterem zatların itibarları yeniden inşa edilmelidir. Öcalan’a terörü, Zerrab’a yolsuzluğu önlemekten malum vakıf üniversitesi fahri doktora vermelidir! 17/25 Aralık MHP için Yolsuzlukla Mücadele; AKP İçin Yolsuzluğu Meşrulaştırma Haftası olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır. 23 Aralık tarihini herkes bir tarafa not etsin. Bu tarih bir utancın tarihidir. Haramın helale, ahlaksızlığın ahlaka galip geldiğinin tarihidir. 23 Aralık aynı zamanda yargının iflas ettiği, vicdanların iktidara kul olduğu, gayrimeşru kazancın makbul bulunmasının da tarihidir. Faizle, rantla, kapkaçla, dolandırıcılıkla, yankesicilikle oluşturulmuş zenginliklerin aklandığı tarihtir. 23 Aralık AKP’nin ahlaki iktidarını tamamiyetle yitirdiğinin tarihidir. Durum budur, gerisi işin hikayesidir!" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim