Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencilerine yönelik burs artırma ve yurtların şartlarını iyileştirme gibi birçok yeniliğin müjdesini verdi.

Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde, ASO 49. Yıl Başarı Ödülleri Töreni'nde konuşan Erdoğan, 1 Ocak'tan itibaren burs ve kredilere yapılan yüzde 8'lik artışla öğrencilere aylık 280 lira ödeneceğini, aylık beslenme yardımının 200 liraya, yüksek lisans öğrencilerinin aylık burs ve kredisinin 560, doktora öğrencisinin ise 840 liraya çıkarılacağını açıkladı.

Konuşmasında, açtıkları 92 yeni üniversite ve 128 bin 600 yatak kapasiteli yeni yurtla öğrencilere hizmet ettiklerini söyleyen Erdoğan, yeni çalışmalarla ilgili şu bilgiyi verdi: “Gençlik ve Spor Bakanıma şunu söyledim; 'Devam eden inşaatlarla birlikte 2013 sonuna kadar yurt yatak kapasitesini 400 bin rakamına ulaştıracağız. Bununla da kalmayacağız, her bir yurt odasına bir mini buzdolabı koyacağız, oradaki gençlerimiz, çocuklarımız ihtiyaçlarını oradan taze taze karşılasınlar.' Pek çok ilde buzdolapları 2 Kasım 2012'deki toplu açılışta verdiğimiz talimatın ardından yurtlardaki odalara konuldu. Şimdi yurtlardaki 308 bin gencimizi Gençlik ve Spor Bakanlığı liderlik okullarında eğitimden geçiriyoruz. Gençlerimizi, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine bağlı lider adayları olarak 2023'te, 2071'de emaneti devralmaya hazır hale getiriyoruz. Burada da durmayacağız, sürekli yeni hedefler koyuyoruz, koyacağız.”

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan protokolle birlikte tüm yurtlarda ücretsiz internet devrinin başlayacağını söyleyen Erdoğan, “Yıllık maliyeti 100 milyon lirayı bulan bu hizmetin de gençlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.'' dedi.

Açıklanan yeni rakamların, öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunan Erdoğan, öğrencilerin burs ya da kredilerini, beslenme yardımlarını 'annelerinin ak sütü gibi helal şekilde harcamalarını' diledi.

Editör: TE Bilisim