31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Çanakkale'ye gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 17,25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturmasına değinerek, "Şimdi bunlara montaj, dublaj, kardeşim ayakkabı kutusu montaj değil. E Bilal de montaj değil." dedi.

Seçim çalışması çerçevesinde bugün Çanakkale'ye gelen Vural, kordonda partisi tarafından kurulan ve seçim bürosu olarak kullanılan otağ çadırına geldi. Burada bir süre partililerle sohbet eden Vural, daha sonra çadırın yanına toplanan halka seslendi. Konuşmasında hükümetin şimdiye kadar yaptıklarını özetleyen Vural, 15/25 Aralık sürecinde yaşananlara değindi.

'VİLLALARINDAKİ MİLYON DOLARLARI SIFIRLAMA TELAŞINA DÜŞTÜLER'

Vural, "Onlar konuşur AKP yapar. Evet doğrudur. İşte haram paracı Rıza istedi AKP yaptı. Doğrudur 17/25 Aralık'ta haram paracı Rıza 800 milyarlık saati taktı bakanın koluna, bakan da emret Rıza dedi. AKP yaptı. Ramazan ve Kurban bayramlarında, arefe günü, çikolata kutularında 500 bin dolar hediye, bayram harçlığı aldılar. Rıza emretti AKP yaptı. 85 milyar Euro haram para aklandı, komisyonları paylaştılar. 17/25 Aralık Rüşvet yolsuzluk çetesine yol verdiler, güç verdiler, korudular, kolladılar. Kupon arazi peşinde koştular. Villalarındaki milyon dolarları sıfırlama telaşına düştüler. Hatırlıyorsunuz değil mi, gördünüz değil mi?''

'PİŞMİŞ TAVUĞUNA BAŞINA GELEN YOLSUZLUK DOSYASININ BAŞINA GELMEDİ'

TBMM'ye gönderilen soruşturma evrakının başına gelenlerin pişmiş tavuğun başına gelmediğini vurgulayan Vural, ''35 klasör geldi, geri gönderdiler 11'e düştü. Geldi Meclis'e okuyalım dedik okutmadılar, ben inceleyim dedim müracaat ettim, inceleyemesin dediler, yasak dediler. Meclis olağanüstü toplandı yine okutmadılar. Komisyon kurduk 65 gün başkan belirlemediler. Ondan sonra da bir Meclis Soruşturma Komisyonu Kararı çıktı Başbakan dedi ki 'Yüce Divana gitsinler, yolsuzluk yapanın kolunu keseriz' dedi. Ondan sonra bir baktık ki, Başbakan bu Yüce Divan oylamasında yok, kaçmış, Paris'e gitmiş. Yolsuzluğa karşı duracaksan Meclis'e geleceksin. 58 AKP milletvekili 'yolsuzluk var' dedi. Şimdi buradan AKP'ye oy veren değerli kardeşim, koluna 800 milyarlık saati hesabını sen mi vereceksin o mu verecek. Milyon dolar rüşvetin hesabını sen mi vereceksin, o mu verecek. Eğer onun vermesi gerektiğini düşünüyorsan, vebale ortak olma, gel beraber hesap soralım. Gönderelim Yyüce Divan'a bakalım ne olacak. Tabi zordalar, soruşturma yapan polisi sür, savcıyı ayarla, hakimi gönder. Başlarına ne geldi değerli kardeşim. Şimdi bütün bu tapeler ortada. Ayakkabı kutularındaki paraları gördük değil mi. Deliller ortada değerli kardeşim."

'MELEKLER BANA KUMPAS KURDU MU DİYECEKSİN'

Yapılanların meleklerin de gördüğünü belirten Vural, "Vallahi melekler bana kumpas kurdu, bunlar bana darbe yapıyorlar mı diyeceksin." diye sordu.

Vural sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi montaj diyor. Yahu kutulardaki paraları önce polis koydu dediniz. Ondan sonra faizi ile birlikte geri aldınız. Ben o zaman madem bu gariban polis koymuştu, parasını da verin gitsin madem demiştim. Yok olmaz, parayı da götürdüler. Şimdi bunlara montaj, dublaj, kardeşim ayakkabı kutusu montaj değil. E Bilal de montaj değil. Yani şimdi Allah bize göz kulak veriyor değil mi? Bu olup bitenleri gözler görüyor, kulaklar duyuyor. Bunlar şahitlik edecek. Hani hepimizin yazıcı melekleri var ya bunlar şahitlik edecekler. Huzura çıktığımız zaman, inkar ettiğimiz zaman hemen defterleri açarlar. Göz ben gördüm der, kulak ben duydum der. Ne diyeceksin? Vallahi melekler bana kumpas kurdu, bunlar bana darbe yapıyorlar mı diyeceksin. Bunlar işe yaramaz kardeşim. Eğer inanıyorsak bu şahadete inanacağız değerli kardeşim. Onun için de ne milletin hukukundan ne Allah'ın adaletinden kaçamayacaksın. Bunun hesabını soracağız. 17/25 Aralık sürecindeki bulaşanların hepsinin mal varlığına el koyacağız değerli kardeşim."

Vural, konuşmasının ardından programına esnaf ziyaretleriyle devam etti.

Editör: TE Bilisim