TBMM Genel Kurulu'nda dün kabul edilen 4. Yargı Paketi'ne MHP'den büyük tepki geldi. 4. Yargı Paketi'ni topa tutan Oktay Vural, “Düzenleme KCK’lıların serbest bırakılması anlamına geliyor. Bu kadar açık konuşuyorum, bugün çıkardığınız bu kanunlar teröre hizmettir, teröre destektir”dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vural’ın gündeminde, 4. Yargı paketi ve çözüm süreci vardı. AK Parti’nin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın belirlediği yol haritasında 4. Yargı Paketi ile yeni bir adım attığını savunan Vural, AK Parti’nin terör örgütünü ‘KCK’ adı altında meşrulaştırmak istediğini belirterek, “Öcalan’ın yol haritasında birinci aşama çatışmasızlık, ikinci aşama hukuki alt yapıyı hazırlayacak komisyon kurulması ve üçüncü aşama yasal adımlarla birlikte silahların bırakılmasıdır” diye konuştu.

Vural, çözüm sürecinde Öcalan ve KCK tutuklularına af sözü verildiğini dile getirerek, “AKP’nin çözüm planı yok, Öcalan’ın çözüm planı var. Süreç Öcalan’ın istediği gibi adım adım gidiyor. 4. Yargı Paketi ile terör örgütü propagandası yapmak serbest olacak, terör örgütü adına suç işleyenler örgüt üyesi olarak cezalandırılmayacak. Bu örgüt, Yüksek Seçim Kurulu’na mı bildiriyor üyelerini? Mantıksızlığa bakın. Sanki üye listesi var. Örgüte üye olup olmadığını anlamak için ne yapılacak? Düzenleme KCK’lıların serbest bırakılması anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

MHP’nin sürece direnen tek parti olduğunu vurgulayan Vural, MHP’yi yıldırmak için her türlü girişimde bulunulduğunu belirterek, “Yapılan, demokratik siyaseti sürdüren MHP’nin önünü kesmek, yasa dışı terör örgütünün önünü açmaktır. AKP, Kandil vesayetiyle hareket etmekte, Kandil’in taleplerini emir telakki etmektedir. KCK’yı meşrulaştırmak ve PKK’lıları salon teröristi yapma peşindedir” ifadesini kullandı.

Türklüğün Anayasa’dan çıkarılmasına millet iradesinin izin vermeyeceğini savunan Vural, “Hani ne gerek vardı? Sıktı değil mi? Zoru görünce kaçanlardansınız. Millet iradesi sizi hizaya çekecek”şeklinde sözlerini sürdürdü.

“BUNDAN SONRAKİ CUMHURBAŞKANI ÜLKÜCÜ OLACAKTIR”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran MHP’li Vural, “Kandil’deki terör örgütü yöneticilerinin Öcalan ile görüşme isteğini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, bu tür zeminlerin hazırlanabileceğini bildirdi. Vural, AK Parti’nin partili Cumhurbaşkanlığı sistemi düşüncesine ilişkin, Parlamenter demokratik sistem içinde yasama, yürütme ve yargının etkili bir şekilde, birbirlerini denetleyecek şekilde görev yapmasını, medyanın tarafsız görev yapmasını sağlayacak bir yapılanmanın Türkiye’nin ihtiyaçlarını gidereceğine dikkat çeken Vural, “Bundan sonraki Cumhurbaşkanı ülkücü olacaktır. Bunun bir başkanlık sistemi adı altında yapılmasını da istemeyiz. Bu mesele rejim meselesidir. Bu yapıyla gidildiği zaman Cumhurbaşkanı devletin ve milletin birliğini temsil etmekten uzaklaşır” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın terör örgütünün çekilmesi sürecinde TSK’nın tutumuna ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vural, “Terör ve suçla mücadele görevi kanunlarla kurumlara verilir. Bakanlar Kurulu’nun da kanundan almadığı yetkiyi talimat olarak vermesi kabul edilemez. Konusu suç teşkil eden bir emrin uygulanması mümkün değil” dedi.


Editör: TE Bilisim