Yargıtay'dan MHP'li Oktay Vural'ın Erdoğan'a tazminat ödemesine onama geldi. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Başbakan Erdoğan için 'şeref ve haysiyet cellatlığı yapıyor' dediği gerekçesiyle MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a verilen 4 bin liralık para cezasını onadı.

Oktay Vural, 20 Eylül 2011'de Oslo'da yapıldığı iddia edilen görüşmelere ilişkin TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'a hitaben ''Şerefsizlikle ve alçaklıkla ilgili ifadeler, kartvizitine yapıştı. Onlarla dolaşıyor. Nasrettin Hoca gibi ayıbını örtmek için gıcırdıyor ama bunlar ağzına yakışmıyor. Şeref ve haysiyet cellatlığı yapıyor sonra çıkıp pişkince siyaset dersi vermeye kalkıyor. Kendisi çoban oldu, milleti koyun yerine koyuyor. Bunun adı münafık siyasetidir'' demişti. Başbakan Erdoğan'ın avukatları bu sözler üzerine MHP'li Oktay Vural'a dava açtı.

Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!

Davanın görüldüğü Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı kısmen kabul ederek, Vural'ı ''kişilik haklarını ihlal ettiği ve sert eleştiri sınırlarını aştığı'' gerekçesiyle 4 bin lira manevi tazminatla cezalandırdı.

Yerel mahkeme kararının, Vural'ın avukatlarınca temyiz edilmesi üzerine dosya, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne geldi. Daire, yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle onadı.

Editör: TE Bilisim