Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
 MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Saray'da paralel devlet kuruluyor. Örtülü operasyonlar yapacaklar. Bunun finansmanı için de örtülü ödeneği kullanacaklar" dedi.
Cumhurbaşkanlığı'na örtülü ödenek tahsisini "rezalet" olarak nitelendiren MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, " Hükümet hem kendini reddetti. Hem de parlamentonun, milletin parlamentosu olmadığını ortaya koydu. Bu adım, Saray'da bir paralel devletin var olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.


"MİT MÜSTEŞARI'NIN AYRILMASINI NEDEN İSTEMEDİĞİ ANLAŞILDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevden ayrılmasına karşı çıktığını hatırlatan Vural, "Cumhurbaşkanı'nın MİT Müsteşarı'nın ayrılmamasını istemesinin temel temeli " dedi.

Vural şöyle konuştu:

"DAVUTOĞLU BAŞBAKANLIK GÖREVİNİ YÜRÜTEMEDİĞİNİ ORTAYA KOYDU"

"Saray'da algı oluşturma merkezi kuruyorlar. Daha önce de söylemiştim. Dinleme ve izleme merkezi kurdu Saray'da. Cumhurbaşkanlığı'nda, Başbakan'ın görevlerini yerine getirebilecek, bürokratlarla ülkeyi doğrudan yönetibilecek bir yapı oluşturuyor. Davutoğlu bu adım ile, kendisinin başbakanlık görevini yürütemediğini ortaya koymuştur. Millete karşı değil, Saray'a karşı sorumlu olduğunu ortaya koymuştur."

Cumhurbaşkanlığı'na ayrılan bütçenin, Erdoğan döneminde büyük ölçüde arttırıldığını da hatırlatan MHP'li Vural, "Milli güvenlikten, örtülü operasyonlardan sorumlu olan Başbakan'dır. Cumhurbaşkanı'na örtüsüz ödenek yetmedi, şimdi örtülü ödenek istiyorlar .Zaten Cumhurbaşkanlığı bütçesini kaç kat arttırmışlardı. İhtiyacı varsa, söyleseydi örtüsüz ödenek artırılsaydı" dedi.

Editör: TE Bilisim