Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çanakkale ruhunun bugün üzerine tuz ruhu döküldüğünü ifade ederek “Sizin gibi zihniyet Çanakkale’de olsaydı ‘buyurun geçin’ derdi” diye konuştu. AK Parti ve HDP’nin göstermelik atıştığını iddia eden Vural, “Bugünlerde AKP ile HDP arasında bu sanal atışma çok komiktir. Tam bir ortaoyunu. İmralı ile görüşüyorlar, anlaşma imzalıyorlar, izleme heyetlerini kuruyorlar. Şimdi kalkıp birbirlerine laf yetiştiriyorlar. Buna kim inanır?” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında dün “Çanakkale geçilmez” dendiğini ve geçirtilmediğini ifade ederek Çanakkale şehitlerine saygı ile andıklarını söyledi. “Türkiye’nin geçilmez” olduğunu vurgulayan Vural, bugün de aynı ruh ve inançla hareket edilmek zorunda olunduğunu kaydetti. Bugün bu ruhun hilafına hareket edildiğini savunan Vural, Çanakkale ruhunun teröristlerle müzakere edilmesi için vatan bırakmadığını söyledi. “Çanakkale ruhunu sahip olan bir kimse ‘analar ağlamasın’ adı altında vatan topraklarına kastedenlerle müzakere masasına oturmaz. Çanakkale ruhunu sahip olan bir kimse Kürdistan inşa etmez. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle Kürt milletini etnik kimliklere bölmez. Çanakkale’de ruh Türk milletinin ruhudur.” diyen Vural, bugün Çanakkale ruhunun üzerine tuz ruhunun döküldüğünü kaydetti. Çanakkale ruhunu anlamak için ırkçılıktan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Oktay Vural, “Sen Süleyman Şah Türbesi’ni kaçıp terk ettikten sonra bir de ‘şükür namazı kıldım’ diyorsun. Sizin gibi zihniyet Çanakkale’de olsaydı ‘buyurun geçin’ derdi. Sizin gibi zihniyet Sevr imzalandığı zaman olsaydı Damat Ferit gibi siz de imzalardınız.” dedi. AK Parti hükümetinin TSK’nın caydırıcılığını ortadan kaldırdığını savunan Oktay Vural, Süleyman Şah Türbesi’nin başka bir yere taşınmasını eleştirdi.

“DİYARBAKIR’DA MEGRİ MEGRİ, BALIKESİR’DE DOMBRA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balıkesir’de “Kürt sorunu yoktur, ne eksiğiniz var” derken Kars’ta Kürtlerin kimliklerin tanınma sorunu olduğu yönündeki ifadelerini hatırlatarak “Diyarbakır’da ‘megri megri’, Balıkesir’de ‘dombra’. Diyarbakır’da Şivan Perver, Balıkesir’de Kuvai Milliye. Hani bir reklam vardı; aç kapa, aç kapa diye. Bu da böyle. Oradan sallıyor. Oh ne güzel, herkes veriyor zaten. Var mı yok mu? Türkiye’de bir bölücü terör sorunu vardır. Kürt kökenli insanlarımızı milletinden ayırmak, devletinden koparmak, bölücülük projesi vardır. Çözüm dediğiniz de milleti ve devleti çözme sürecidir.” diye konuştu.

“ADADAN ESEN BİR YEL YOK DENİLEN KÜRT SORUNUNU VARA ÇEVİRDİ”

Türkiye’de bir cumhurbaşkanı ve başbakan sorunu olduğunu ifade eden Vural, “Türkiye’de medya özgürlüğü sorunu vardır. Hukukun üstünlüğü sorunu vardır. Yargının yürütmeye bağlanma sorunu vardır.” diyerek bunların milletin gerçek sorunları olduğunu ifade etti. Vural, “Merak ediyorum Balıkesir’de yok denilene Kars’ta neden var demek durumunda kaldı? Kim talep etti? Herhalde bir yerden talep geldi. Başkanlık sevdası o kadar derin ki, pazarlıklar o kadar büyük ki adalardan esen bir yel yoktur dedikleri Kürt sorununu hemen vara çevirmiş oldu.” dedi.

“AKP VE HDP KENDİSİNE OY VERENLERİ KANDIRMAK İÇİN NUMARA YAPIYOR”

AK Parti, PKK ve HDP’nin seçim işbirliği yaptığını ileri süren Oktay Vural, “Bugünlerde AKP ile HDP arasında bu sanal atışma çok komiktir. Tam bir ortaoyunu. İmralı ile görüşüyorlar, anlaşma imzalıyorlar, izleme heyetlerini kuruyorlar. Şimdi kalkıp birbirlerine laf yetiştiriyorlar. Buna kim inanır? Pazarlığı yapan sizsiniz. Ne yapıyorsunuz peki? Çay mı içiyorsunuz? Pazarlık ediyorsunuz. 10 madde neydi? Müzakere. Ver başkanlığı al özerkliği. İmralı ‘başkanlığı destekleriz’ demedi mi? Şimdi iki parti de kendisine oy verenleri kandırmak için numara yapıyor. Al gülüm, ver gülüm.” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim