Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'yi yönetenlerin tek hedefinin kendi menfaatleri olduğunu ifade ederek," Bunu sürdürmek için halkı korkutup, sindirerek, bezdirmek istiyorlar. Ama testi çatlamıştır. Cerehat akıyor, her taraf koku içerisinde. Tablo bunu ortaya koyuyor. Nerden tutarsan tut; AKP politikaları lime lime dökülüyor." dedi. İçişleri Bakanı'na çağrıda bulunan Vural, soruşturmanın selameti açısından daha önce Aytaç Durak'a yapıldığı gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın görevden alınmasını istedi.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve beraberindeki Hattuşaş Heyeti, Oktay Vural'ı MHP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışkanın sorulması üzerine Vural, bütün bu gelişmelerin AK Parti politikalarının iflas ettiğini, çözülme olduğunu açık ve net ortaya koyduğunu ifade etti.

17/25 Aralık ve sonrasında yaşanılanlarla AK Parti'ye millet nezdinde güvenin kalmadığını vurgulayan Vural, bugün güven ve istikrarsızlığın kaynağının Adalet ve Kalkınma Partisi olduğuna dikkat çekti. İktidardan uzaklaşıldıkça birbirlerine olan suçlamaların daha da artacağını dile getiren Vural, bunun görüp duyulanın onbinde biri olduğunu savundu. "Yakında 'fıskiyeyi Arınç kırdı' diyebilir Gökçek." diyen Vural, herkesin eteğindeki taşları döktüğünü ifade etti.

Kendi geleceklerini aramaya başladıklarını anlatan Vural, "Aslında bakıldığında kim paralel, kim parabol, kim paralan; ortaya çıkıyor hepsi. İşleri güçleri para. Dava adamıyız dediler; millet bunların bedava peşinde koştuklarını anladı. Millete lale devri yaşattık, dediler, millet aslında yaşanılanın sülale devri olduğunu gördü. Millet bunu gördükçe birbirleriyle ilgili daha neler söyleyecekler. Bunlar kardeşim Abdullah Gül dediklerinin ikinci defa önünün kesilmesi için Cumhurbaşkanı seçilmemesi için Anayasa değişikliği yapmadılar mı? Abdullah Gül'ün partiye dönmesini önlemek için ondan önce kurultay yapmadılar mı? Bu partiyi yönetenlerin tek bir hedefi vardır, kendi menfaatleridir. Bunu sürdürmek için halkı korkutup, sindirerek, bezdirmek istiyorlar. Ama testi çatlamıştır. Cerehat akıyor, her taraf koku içerisinde. Tablo bunu ortaya koyuyor. Nerden tutarsan tut; AKP politikaları lime lime dökülüyor." şeklinde konuştu.

Bir başka soru üzerine de Vural, İçişleri Bakanı'na çağrıda bulunarak soruşturmanın selameti açısından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın görevden alınmasını istedi. Daha önce Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak'la ilgili olarak da görevden alınma yapıldığını dile getiren Vural, savcılığın attığı adımın da bu işi örtmek için olmaması gerektiğini söyledi. Dönemin Başbakanı başta olmak üzere konuya ilişkin sorumluların da soruşturmaya dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim