Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Mecliste basın toplantısı düzenledi. "Saray ile Başbakanlık arasında, Bakanlar Kurulunun kendi arasında, Bakanları Kurulu üyeleri ile belediye başkanlarının arasındaki kavganın arkasında temel sebep iflas etmiş AKP politikalarıdır." diyen Vural, Türkiye'de tam anlamıyla bir kaos olduğunu vurguladı.

"Bindiler İmralı alemetine, gidiyorlar kıyamete. Türkiye'yi de götürüyorlar." diyen Vural, Türkiye'nin esecek rüzgarların kaderini belirleyecek bir ülke konumuna getirildiğini kaydetti. Belli olan tek şeyin yönetilememek olduğunu belirten Vural, çözüm süreci denilen şeyin ise çıkmaz sokak olduğuna dikkat çekti. 'Analar ağlamasın' dendiğini ama milletin anasını ağlattıklarını dile getiren Vural, vatan toprağından kaçmanın maharet olarak gösterilmeye çalışıldığını ifade etti.

Ergenekon ve Balyoz'un kumpas, Gezi'nin darbe olduğunu dile getiren Vural, 17/15 Aralık'ın sorumlusunun ise paralel olduğunu kaydetti. "Joleli bir ekonomi sundular, jole döküldü, fosası ortaya çıktı. Demek joleli ekonomi çözülmüyor." diyen Vural, lale değil vatandaşın sülale gördüğünü kaydetti. Sürekli olarak bir suçlu arandığını anlatan Vural, İmralı yolunun peygamber yolu olarak gösterildiğini savundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Melih Gökçek'in adaylığı konusunda daha önce yaptığı açıklamaları dinleten Vural, kuru kalmadığı için ilişkide kalmadığını belirterek "Siyaset biraz mertçe olması lazım. Geldiğimiz bu noktada Arınç, Davutoğlu için Cumhurbaşkanına karşı paratoner olarak çalışıyor. Gökçek de Erdoğan için paratoner olmaya çalışıyor. Kılıç kalkan ekibi maşallah, tetikçiler devrede. 'Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla' mesajıdır. Paralel bir çatışma yaşanıyor. Çanak çömlek patlamıştır." şeklinde konuştu.

Bunların dertlerinin artık millet değil kötü gidişat için bir sorumlu bulmak olduğunu dile getiren Vural, post kavgası yaşandığını ifade etti. Başbakan Davutoğlu'nun kendini avutan başbakan olarak tarihteki yerini aldığını dile getiren Vural, kedinin hangisi olduğunu sordu. "Ülkede devlet yönetim krizi vardır, yönetilemeyen bir kriz vardır." diyen Vural, Türkiye'nin böyle yönetilemeyeceğini kaydetti.

"Adayları kim belirliyor; saray mı belirliyor.?" diye soran Vural, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını, Davutoğlu'nun başbakanlığını yapamadığını vurguladı. Milletin onlara verdiği görevi yapamayan bir saray olduğunu dile getiren Vural, milletin trafoya giren kediyi aradığını ve tablonun bu olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun Arınç'ın söylediklerinde delil olmadığına ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine Vural, "Hakim mi savcı mı olmuş kendisi; maşallah. O zaman yalancılıkla mı suçluyor. Bir Başbakanın, sözcüsünü bu şekilde suçlaması da gerçekten çok ilginç. Yapılması gerekne husus, bu iddiaların araştırılarak suküte erdirilmesidir. Üstünü örtmeye çalışıylor ama mızrak çuvala sığmaz." dedi. Kiramen katibin meleklerinin herşeyi yazdığını dile getiren Vural, mızrağın çuvala sığmayacağını, malın meydanda olduğunu söyledi.

"Sorumlunun kim olduğunu biliyoruz ama yeni bir siyasete ihtiyaç var, alternatife ihtiyaç var. Böyle gitmiyor. Türkiye, sahipsiz ve çözümsüz değildir." diyen Vural, bir soru üzerine "Çözüm süreci rezalet, çözülme sürecini durduracağız." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim