ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmek üzere önceki gün ABD'nin başkenti Washington'a giden Başbakan Erdoğan'ın bu ziyareti MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı kızdırdı. Oktay Vural Başbakan Erdoğan'ın 51 kişinin yaşamını yitirdiği patlamaların meydana geldiği Reyhanlı'dan önce ABD'ye gitmesine sert eleştirilerde bulundu.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural,“Gidecekmiş ABD'ye, yol haritası belirleyecekmiş. Senin yol haritanı TBMM belirler. Türkiye'nin egemenliğini ilgilendiren böyle bir konuda iradenin ABD'ye teslim edilmesini kabul edemeyiz. Bu, millet egemenliğine vurulmuş darbedir. Reyhanlı'ya Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı gidememiştir. Önce ABD, sonra Reyhanlı... Önce Türkiye beyefendi, önce Türkiye” diye konuştu.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

“MEMLEKET YANMIŞ NEYİME, BEN GİDERİM BEYİME”

Oktay Vural, şöyle devam etti: “Başbakan'ın hiç mi vakti yoktu Reyhanlı'ya gidecek kadar? Aslında Başbakan açıkça şunu diyor: 'Memleket yanmış neyime, ben giderim beyime.' Bu saygısızlık, Türk milletine yapılmış bir saygısızlıktır. Başbakan'ın Reyhanlı'ya gitmeden, 'ABD'de Obama ile yol haritası hazırlayacağım' demesi, Suriye politikasının dış merkezler tarafından yönlendirildiğini açıkça ortaya koymaktadır. Ne yapacakmış ABD'de? 18 Eylül 2011'de ABD'ye ziyarete gitti. Gazetelerde, 'terörle mücadelede kararlılık, eş zamanlı istihbarat' vardı. Ne oldu? Ne yapıldı? Görülmektedir ki ABD ile yapılan terörle ilgili bu görüşmelerin hepsi esasen göstermeliktir.”

TSK GÖRMEZ HALE DÖNÜŞÜYOR

Askeri, polisi öldüren PKK’nın elinde silahlarla gittiğini belirten MHP'li Oktay Vural, “Adaletin gözündeki bağı çıkarmışlar askerin gözüne bağlamışlar. Görmüyor. Adalet taraflı, TSK görmez duymaz hale dönüşüyor. Böyle devlet yönetimi olmaz. Bedelini benim milletim çekiyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan, Obama'ya talepler listesi verdin. O liste doğrultusunda bu terör örgütüne karşı ne yaptın, hangi tedbirleri aldınız? Hiçbir tedbir almadılar” dedi.

Editör: TE Bilisim