31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
 Oktay Vural: “Adalet ve Kalkınma Partisi 2023 vizyonuna kendisi de inanmıyor”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 64. Hükümet’in programını eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 64. Hükümet’in programında PKK ve terör örgütünden bahsedilmediğini belirterek, “Dikkatli bir üslup kullanılmıştır. PKK, terör örgütünden bahsedilmiyor. Neden korkuyorsunuz. Anlaşılmaktadır ki Hükümetin amacı PKK’yı terörü bitirmek değil” dedi.

Meclis Genel Kurulu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı’nda, 64. Hükümet’in Programı üzerindeki görüşmeleri gerçekleştirmek üzere toplandı.

Genel Kurul’da, Hükümet Programı üzerinde MHP Grubu adına söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP Hükümetlerinin terör politikasını eleştirdi. Paralel yapının, PYD’nin hükümeti kandırdığına yönelik AK Parti iktidarı yetkilerinin, “kandırıldık” sözlerini anımsatan Vural, “Bütün bunlar olurken, siz kandırılırken, Hükümet üyeleri ne yapıyordu?” diye sordu.

64. Hükümet Programı’nda, terörle ilgili PKK ile ilgili, Paralel Yapı ile ilgili çözüm politikalarının yer almadığını belirten Vural, “Neden bunlardan Hükümet programında söz etmekten korkuyorsunuz? Hükümet programında PKK’dan bahsedilmiyor. Terör örgütünden bahsedilmiyor. Demek ki Hükümetin amacı terörü bitirmek değil” diye konuştu.

AKP’nin yeni anayasa ve terörün çözümü noktasında ki söylemlerini eleştiren Oktay Vural, 2023 hedeflerinin de gerçeği yansıtmadığını vurguladı. 64. Hükümetin programının içinin boş olduğunu, iktidarın kendi koyduğu hedeflere kendisinin de inanmadığını söyledi.

Vural konuşmasına şöyle devam etti:

“Adalet ve Kalkınma Partisi 2023 vizyonuna kendisi de inanmıyor. Eğer 2023’te iktidar olursanız sivil anayasayı tartışıyor odlacaksınız. AVM’lerin önünde kasap ve terzilerin dilencilik yaptığına tanık olacaksınız. TSK’nın özelleştiğini göreceksiniz. Yağmur sularının parayla satıldığını göreceksiniz. Vatandaşın kredi kartını ödeyemediğini göreceksiniz…”
Editör: TE Bilisim