Oktay Vural’dan ihanet suçlaması! Partisinin Yakutiye Belde Teşkilatı’nın düzenlendiği konferansa katılmak üzere gittiği Erzurum’da, basın mensupları ile bir araya gelen Oktay Vural, Kuvayi Milliye ruhunun Başbakan tarafından ayaklar altına alındığını savundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve milletinin geleceğinin İmralı’ya teslim edildiğini öne süren Oktay Vural, bebek katili Öcalan’ın hükümete sunduğu yol haritasının AK Parti’ye ve hükümete dikta edildiğini savundu.

Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!

Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ve MHP İl Başkanı Zekai Kaya ile birlikte düzenlenen sohbet toplantısında konuşan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, barış sürecini değerlendirerek, “Türkiye Cumhuriyeti milletinin ve devletinin geleceği İmralı’ya teslim edildi. Erzurum Kongresi’nde, ’Vatan bir bütündür asla parçalanamaz’ şeklinde çizilen yol haritası bugün adım adım silinmek istenmektedir. Kuvayi Milliye ruhu Başbakan tarafından ayaklar altına alınmaktadır. PKK terör örgütünün aklaştırıldığı bir tablo önümüzde. Çözüm ve barış süreci Türkiye Cumhuriyeti’nin ve AKP’nin iradesi değildir. Öcalan’ın hükümete sunduğu yol haritası AKP’ye ve hükümete dikta edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti PKK’yı tasfiye etmeye mücadele ederken bugün meşru hale getirilmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

PKK’nın geri çekilme süreciyle ilgili olarak Murat Karayılan’ın açıklamalarına da tepki gösteren MHP Grup Başkan Vekili Vural, bu süreçte TSK’nın bölgeden geri çekilmesini eleştirdi. Terör karşısında bir aciziyet yaşandığını ifade eden Vural, milli ve üniter devlet yapısının ortadan kaldırılarak Öcalan’ın ’Kürdistan’ın başına getirilmek istendiğini iddia etti.

PKK’nın istediği tüm adımların çözüm süreci adı altında atıldığına dikkat çeken MHP’li Oktay Vural, “Yapılan çalışmalar Türkiye Cumhuriyeti’nin çözülmesine yöneliktir. PKK geldiği bu safhayı bir bayram edasıyla kutlamaktadır. Akil adamların görevi de bu ihaneti millete hazmettirmektir. AKP Kürdistan’ı kurmaktadır. Söylemler aynıdır. Öcalan da Başbakan Erdoğan da aynı şeyi söylemektedir. Atılan her adım PKK’nın talepleridir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim