MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Devlet bahçeli olsun, ama bu bahçede rengarenk çiçekler olsun” sözüne cevap verdi. Oktay Vural, “Millet bir bahçe, ama ayrık otuna izin yok. Ayrık otlarını temizlemek de devlete düşecek” yanıtını verdi.

Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın MHP'ye saldırmayı siyaset tarzı haline getirdiğini ileri sürdü.

"BU HAKARETİ AYNEN SANA İADE EDİYORUZ"

Erdoğan'ın dünkü TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bursa mitinginde teslimiyete karşı çıkarak, slogan atan vatandaşları terörist olarak itham ettiğini iddia eden Vural, ''Ona göre kendi teröristi PKK iyi teröristtir, ama PKK ile girdiği kirli ilişkilere karşı milletimize, devletimize ve Cumhuriyetimize kefen biçmek isteyenlere milletin ayağa kalkması kötüdür. Bu büyük hakareti aynen sana iade ediyoruz'' diye konuştu.

''HÜKÜMET MİLLETE SAVAŞ AÇTI"

Çözüm sürecinde hükümetin millete savaş açtığını iddia eden Vural, ''Öyle bir psikolojik savaş ki Batman'da 'Ne mutlu Türküm diyene' ifadesi bile çıkartılıyor. Artık Türk vatanı olan Doğu ve Güneydoğu'da Türklük hükümet eliyle dışlanır hale geliyor, siliniyor. O insanların yüreğinden, kalbinden, tarihinden, kimliğinden Türklüğü silemeyeceksin'' dedi.

Nasrettin Hoca ve eşeğiyle ilgili fıkrayı anlatan Vural, ''Başbakan da Nasrettin Hoca'ya değil, içeride anıran eşeğe inanmış. Türk milletine de sürekli, 'anıran eşeğe inanın' diye baskı yapıp duruyor. Sen içeride anıran eşeklere, dışarıda millete kefen biçen Karayılan'lara inanmaya devam et. Bizlerse milletin sağduyusunu temsil eden, milletin birliğini, bütünlüğünü yaşatanlara inanmaya devam edeceğiz'' dedi.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

OKTAY VURAL’DAN SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A ‘BAHÇE’ YANITI

Oktay Vural, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ''Devlet, bahçeli olsun ama bu bahçede rengarenk çiçekler olsun; kan, gözyaşı olmasın'' sözünü nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine,''Millet bir bahçe, ama ayrık otuna izin yok. Ayrık otlarını temizlemek de devlete düşecek'' dedi.

Editör: TE Bilisim