Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
AK Parti bugün üçüncü genel başkanını seçiyor. Bakan Yıldırım’ın tek aday olarak girdiği kongrede sadece Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım birer konuşma yapacak. Öte yandan, salonu dolduran vatandaşlar, Recep Tayyip Erdoğan şarkısını coşkuyla ayakta söyledi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Kongre için Ankara ve kongre salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salonun çevresi bariyerlerle çevrildi. Arama noktaları oluşturuldu. Kongrenin yapılacağı salon ve çevresinin yanı sıra Ankara'ya giriş noktalarında da yol üzerinde arama yapıldı. Ankara Tren Garı'nın ana girişi dün gece saat 23.00'dan sonra yolcu girişine kapatıldı. Ayrıca, saat 05.00'dan itibaren banliyö trenleri, Ankara Gar İstasyonu'nda yolcu indirim ve bindirim yapmadı. Salona girişte ise en az 3 aramadan geçerek girebilmek mümkün oldu.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR TARAFINDAN GELDİLER

Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar yaklaşık bin 300 otobüsle kongreye geldi. Kongre salonu hınca hınç doldu. Salonun dışındaki bahçeye kurulan büyük çadırda tamamen doldu. Çadıra dev ekranlar yerleştirildi. Kongre salonu içi ve dışında binlerce yetkili ve polis görev yapıyor. Kongrenin saat 11.00 sıralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun salona gelmesiyle başlaması bekleniyor.

KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM SLOGANLAŞTI

Salonda kırmızı ve beyaz kartonlardan karegrafi hazırlandı. Kutlu yürüyüşe devam sloganını tribünler karşılıklı slogan şeklinde seslendirmeleri dikkat çekti. Salonda yapılan anonslarda İzmir ve Erzincan’ın ayrı heyecanı ve ayrıcalığı olduğu vurgulandı.

2 İSİM 3 KEZ KONUŞACAK

Kongrede sadece Başbakan Ahmet Davutoğlu ve genel başkan adayı Binali Yıldırım birer konuşma yapacak. Bu konuşmanın ardından seçimlere geçilecek. Önce genel başkan seçimi yapılacak daha sonra ise MKYK, Disiplin Kurulu, hakem heyeti seçimleri yapılacak. Aralarında vekillerin de bulunduğu 6 alt çalışma grubu oluşturuldu. 6 bin kişiye davetiye gönderildi. Tribünleri binlerce partili doldurdu.

BİN 470 DELEGE OY KULLANACAK

Kongrede bin 470 delege oy kullanacak. Yıldırım seçim sonrası AK Parti 3. genel başkanı olarak tarihe geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurucu genel başkan olarak AK Parti'de 13 yıl 13 gün görev yaparken, Davutoğlu ise 20 ay 25 gün görev yaptı.

'KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM' PANKARTLARI

Arena Spor Salonu'na, bugüne kadar partinin genel başkanlığını yapmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 3. genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafları asıldı. Salonda AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ana teması olan 'Kutlu yürüyüşe devam' yazılı pankartlar ile 'Durmadan 100 yıla', 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet', 'İlk günkü aşkla, büyük millet büyük güç', 'Kutlu yürüyüşe Binali Yıldırım’la devam', 'Hedef 2023, yolun açık Türkiye', 'Hep birlikte yeni Türkiye, birlik dirlik kardeşlik' yazılı pankartlar da dikkat çekiyor.Cihan

Editör: TE Bilisim