Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!
AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, 11 yıllık iktidarları döneminde okula gitmeyen kız çocuğu sayısını 873 binden 56 bine düşürdüklerini bildirdi.

Milletvekili Enç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Haydi Kızlar Okula Projesi' öncesinde 2002 yılında 873 bin kız çocuğu okula gitmezken, geçen yılın sonunda bu rakamın 56 bine düştüğünü kaydetti. İktidarları döneminde kadın istihdamını yüzde 23'lerden yüzde 31'e çıkardıklarını belirten Enç, hedeflerinin bu oranı yüzde 33'e çıkarmak olduğunu ifade etti.

Enç, iktidarlarının kadına yönelik yaptığı çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Kadın istihdamı konusunda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, yüzde 23'lerde olan kadın istihdamı, yüzde 31'lere çıkmıştır. Kadın istihdamı demek, kadının ekonomik anlamda güçlenmesi ve kadının görünür olması demektir. Kadını görünür yapmak adına almış olduğumuz tedbirler neticesinde bunu başaracağız. 2023 Türkiye vizyonu çerçevesinde kadın istihdamını yüzde 33'e çıkartacağız. Başbakanımızın dediği gibi inanıyoruz ki kadınlarımızın toplumsal statüleri ve elde ettiği kazanımlar güçlendikçe; siyasal, kültürel hayata daha fazla katılım imkanı buldukça, Türkiye’nin yarınları daha da aydınlık olacaktır."

Kadınların toplumun temel taşını oluşturduğunu ve kadın haklarında en ileri standartları yakalamak için 11 yıl çaba sarf ettiklerini belirten Enç, Türkiye'de bütün kesimlerde olduğu gibi, kadın haklarıyla ilgili düzenlemelerde de en ileri düzeyde hayata geçirildiğini kaydetti. Enç, "Reformlarla, Anayasal, yasal ve idari düzenlemelerle birlikte kadınların önündeki engeller de bir bir kalkmaya başlamıştır. AK Parti iktidarı döneminde kadına pozitif ayrımcılık yapılarak fırsat eşitliği sağlanmıştır. 27 Mart 2009 tarihinde TBMM'de kurulan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, kuruluşundan bugüne kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla yoğun bir şekilde çalışmıştır. Hukuk, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal alanlarda, belirlenen ve uygulanan politikalar bugün kadınlarımızın daha da güçlenmesine katkı sağlamıştır. Hükümetimiz kadınlara yönelik haksız uygulamaların sona erdirilmesine öncelik verip, hiçbir sosyal sınıf, din, mezhep ayrımı gözetmeksizin bütün kadınlarımızın toplumda daha etkin bir biçimde yer alabilmeleri için çalışmıştır. Özellikle kadına yönelik şiddetin, cinsiyet ayrımcılığının önlenmesi, eğitim hakkından mahrum bırakılan kız çocuklarımızın eğitime kazandırılması yönünde önemli adımlar atılmıştır." dedi.

Editör: TE Bilisim